Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Własna działalność, a kredyt na dom

sumenato2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chciałbym z dziewczyną razem wziąść kredyt na dom, ona obecnie jest na macierzyńskim, ja od pol roku własna działalność gospodarcza, tyle, ze nie posiadan żadnych faktur

Czytam,że można wziąść kredyt pod zastaw domu

Ktos cos poleca lub byl w podobnej sytuacji?

Wie ktos co dokladnie potrzeba do takiego kredytu

Mowa tu o 120tys

5597614610945701113729.jpeg

hit-games.eu Portal o grach mmo i nie tylko

Opublikowano

Najlepiej idź do banku, tam ci wszystko powiedzą, nikt na forum nie oceni dokładnie twojej sytuacji.

Kredyt pod zastaw domu tego, który kupisz, czy takiego, który już posiadasz?

W tym pierwszym przypadku może być większy problem, jeśli nie masz tych faktur.

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Bez żyrantów i tak pewnie nie dostaniesz kredytu, sam dom nie jest zabezpieczeniem b w razie problemów i tak nie mogą wywalić cię z niego. 

Po pierwsze pytaj sam w banku,  po drugie i najważniejsze postaraj się o prawnika czy jakieś biuro co poprowadzi sprawę i załatwi papiery bo bank cię w prosty sposób bez tego wyrucha. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Ty chyba nie wiesz nawet co to kredyt hipoteczny. W skład wchodzą też oprócz działki i budynku, zarobki i innego typu zabezpieczenia jak majątek który się posiada, weksle,  żyranci i ubezpieczenia. 

Kredyt pod zastaw domu na kupno dom nie przejdzie bo trzeba posiadać na własność dom / mieszkanie / nieruchomość by dostać. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zapomnij

Firma pół roku

Bez dochodów udowodnionych

Bez zabezpieczonej przyszłość

Miałem firmę 5 lat dochody od 8*do 18k euro miesięcznie nie dostałem kredytu na 650 tysięcy hipotecznego:)

W tym momencie zatrudnielem się na stałe w de dostałem kredyt pod hipotekę na 230 k euro, za miesiąc idę na swoje mieszkać :)

A co za 120 chcesz kupić kawalerkę w mieście czy jakiś dom do remontu na wsi? Nie pchaj się czasem w kawalerkę...

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...