Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem ze scrollem

TwistedFate01

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, a więc tak:

problem polega na tym, że w Aionie nigdzie nie znalazłem opcji do przypisania zoomu. Mój scroll jest uszkodzony więc mam dość spory problem z oddalaniem kamery a myszki  szkoda.

Da radę napisać jakiś skrypt bądź coś innego co by mi ustawiło scrolla na klawisze? Bez tego gra jest raczej niegrywalna.

Z góry dzięki.

Opublikowano

Nie wiem czy to tylko u mnie, ale ustawienie na "max" przybliża mi kamerę bardziej niż na "blisko".

Nie chce mi się wierzyć, że nie istenie żaden skrypt bądź coś podobnego do przypisania scrolla.

Opublikowano

Wszelka ingerencja w pliki gry jest nielegalna. Nie przypominam sobie, żebym widziała jakąś komendę, która by umożliwiła oddalenie kamery.

Możesz spróbować ściągnąć rainy.ws/downloads/1432/ i edytować ustawienia gry (plik system.cfg), może tam można ustawić.

Opublikowano

I nic na to nie poradzicie. Aion mimo tak wielu ustawień zapomniał właśnie o tym jednym... Też raz miałem, że podczas gry mi padł scroll w myszce i jedynym wyjściem było kupienie nowej myszki. Ustawienie kamery na max owszem daje możliwość maxymalnego oddalenia kamery, ale na początku automatycznie ją przybliża po czym sam ręcznie dzięki właśnie myszce, musisz sam oddalić.  
Granie na max przybliżeniu jest po prostu niemożliwe. Także łączę się w bólu, bo wiem jak to paskudnie psuje gre, a właściwie możliwość grania...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...