Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Utrata statusu bezrobotnego.

Planta

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z dniem 14.04.2017 utraciłem status bezrobotnego ( na własne życzenie, z powodu wyjazdu za granicę )

Dzisiaj dopiero dostałem list z potwierdzeniem.

Pytanie dotyczące ubezpieczenia, ubezpieczenie automatycznie " gaśnie " z dniem utraty statusu bezrobotnego, czy jest one jeszcze ważne przez jakiś czas?

Gdzieś tam słyszałem, że podobno od wypisania się, trwa jest przez miesiąc.

4124112_16944776.jpg

Okażmy szacunek dla weteranów.

Opublikowano

Witam.

Z dniem 14.04.2017 utraciłem status bezrobotnego ( na własne życzenie, z powodu wyjazdu za granicę )

Dzisiaj dopiero dostałem list z potwierdzeniem.

Pytanie dotyczące ubezpieczenia, ubezpieczenie automatycznie " gaśnie " z dniem utraty statusu bezrobotnego, czy jest one jeszcze ważne przez jakiś czas?

Gdzieś tam słyszałem, że podobno od wypisania się, trwa jest przez miesiąc.

Prawo do świadczeń opieki zdrowotnej osób podlegających obowiązkowi ubezpieczenia zdrowotnego ustaje po upływie 30 dni od dnia wygaśnięcia obowiązku ubezpieczenia zdrowotnego. Obowiązek ten, w przypadku osób bezrobotnych objętych ubezpieczeniem zdrowotnym, powstaje z dniem uzyskania statusu bezrobotnego, a wygasa z dniem utraty tego statusu.

Wszystko powinno wyjaśnić. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...