Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Platyna 2 a wejscie do diamentu

Speed_

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka

Chcialbym do konca sezonu powalczyc o wejscie do diamentu. Problem w tym ze zagralem 5 gierek dzisiaj , 3 pod rzad wygralem (15 lp x 3 ) i pozniej 2 porazki i znowu wyszedlem na 0. Powoli zaczyna mnie to denerwowac. Jestem w platynie II , wiem ze musze polepszac swoje umiejetnosci i zaczac wygrywac ale to jest naprawde trudne w praktyce. 2 wygram , reszte strace. Platyna to chyba jest z najbardziej denerwujacych lig.

Czy ktos z forum jest na tym poziomie i moglby jakos mnie pokierowac ? Interesuje mnie ile czasu tzeba poswiecic zeby wyjsc jak ktos gra na srednio-zaawansowanym poziomie. Caly czas trenuje ale jak przychodzi co do czego to nie wazne co bym robil strace lp i wychodze na 0.

wiem ze napewno bylo mnostwo tematow z tym zwiazanych, czytam porady w necie ale to czysta teoria praktyka jest zupelnie odwrotna.

Czy mam jakies szanse na diament ? Bo juz powoli sie zniecham do tej gry i robie przerwy , wypalajac przy tym paczke fajek :D tylko sie denerwuje niepotrzebnie.

Dzieki za jakiekolwiek rady.

Opublikowano

Sam osobiście niedawno miałem platynę i miałem problem z wejściem do diamentu tym bardziej, że mainuje adc wiec podejrzewałem, że czas zmienić linie. Udało mi się wreszcie wygrywać gdy zmieniłem stosunek do gier zacząłem grać bardzo agresywnie na linii a w teamfightach stać z tyłu i robić co należy, starać się brać objectivy itp. Na twoim miejscu spróbowałbym spróbować czegoś łatwego na linii skoro uważasz siebie za średnio-zaawansowanego lub spróbować grać supportem i liczyć na team jak mój kumpel. Szansę na diament ma każdy nawet z małymi umiejętnościami mechanicznymi na postaciach ważne byś wnosił dużo na mapie (splitpush, wywieranie presji, agresywne divy i counterjungle).

To tyle ode mnie porad jeśli chodzi o wbicie diamentu i poprawienia się w grach drużynowych.

Opublikowano

Sam osobiście niedawno miałem platynę i miałem problem z wejściem do diamentu tym bardziej, że mainuje adc wiec podejrzewałem, że czas zmienić linie. Udało mi się wreszcie wygrywać gdy zmieniłem stosunek do gier zacząłem grać bardzo agresywnie na linii a w teamfightach stać z tyłu i robić co należy, starać się brać objectivy itp. Na twoim miejscu spróbowałbym spróbować czegoś łatwego na linii skoro uważasz siebie za średnio-zaawansowanego lub spróbować grać supportem i liczyć na team jak mój kumpel. Szansę na diament ma każdy nawet z małymi umiejętnościami mechanicznymi na postaciach ważne byś wnosił dużo na mapie (splitpush, wywieranie presji, agresywne divy i counterjungle).

To tyle ode mnie porad jeśli chodzi o wbicie diamentu i poprawienia się w grach drużynowych.

siedziałeś w Platynie i zacząłeś robić wtedy podstawowe rzeczy na adc lol.Dostajesz za wygraną 15 LP to ciężko będziesz miał wbić diaxa.No co Podstawa to wizja na mapie grać najlepiej bohaterami w mecie.Przegrywasz na lini grasz defa i czekasz na swoje junglera, wygrywasz linie grasz pod pusha i schodzisz na inną linie i pomagasz swojemu.Każda liga ma swoje uroki na moje gold z tego ciężko się wybić 

Opublikowano

Po prostu masz slabe mmr, na twoim miejscu bym spadl i zrobil win streaka lub zaczal grac na innym koncie, jesli nie mozesz wyjsc to albo nie jestes na tyle dobry albo juz masz na tyle konto zjebane.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Jeżeli dostajesz 15 lp za wygraną a ponad - 20 za przegraną to musiałeś przegrać naprawdę dużo gier nie spadając jednocześnie z dywizji (np ponad 5 przegranych mając 0 lp)

Sytuacja się poprawi gdy będziesz więcej wygrywał niż przegrywał ale to może trochę potrwać bo masz bardzo słabe mmr.

Też miałem kiedyś sytuacje że wróciłem do lola po miesiącu i 13 przegranych pod rząd w tym 10 przy 0 lp w diamencie 5. Rezultat był taki że za wygraną dostawałem +14 a za przegraną - 22

Prosta rada: Musisz więcej wygrywać niż przegrywać.

Opublikowano

Siłą rzeczy jeśli będziesz cały czas powiększał swoje win ratio to te mmr podskoczy, w platynie się najdłużej siedzi :>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...