Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zniszczone włosy

CHERUB

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

ostatnio mam problem z włosami są jakieś takie zniszczone, jak wstaje to mam siano na głowie i ciężko coś z tym zrobić ( w sensie jakoś ułożyć ) bo włosy są dodatkowo sztywne. Pytanie jest następujące czy znacie może jakieś pomocne preparaty lub sprawdzone szampony do włosów?

Opublikowano

Kup dobrą odżywkę do włosów zniszczonych. Polecam SYOSS-a. Do tego jedwab do włosów z Bio Silka działa cuda na moich włosach, z męskimi też powinien sobie poradzić.

Jeżeli chodzi o szampony, najlepsze przy takiej "kuracji" są te najmniej obciążające. Np zwykły Head&Shoulders lub chociażby szampon dla dzieci + odżywki, o których pisałam wyżej.

c:

Opublikowano

Jednym z preparatów jest fryzjer, obetnie i nie ma problemu z włosami.

Kiedyś jak miałem długie włosy, rano po prostu je płukałem i układałem "na wilgotno".

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

Opublikowano

Nie napisales czy masz dlugie czy krotkie wlosy.  Z dlugimi wlosami moze byc problem , bo zeby byly zadbane to trzeba naprawde o nie dbac. Dlatego zawsze mam krotkie wlosy.

Tych preparatow to jest duzo do wlosow , wybierz sie do sklepu kosmetycznego powinni doradzic cos.

To tez jest myk z tym ukladakiem na wilgotno, nawet sprawdza sie i na krotkich wlosach.

Budowniczy
Opublikowano

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,36819,ultra-doux-odzywka-do-wlosow-suchych-i-zniszczonych-awokado-i-maslo-karite.html - ogarnij sobie tę odżyweczkę

szampon to najlepiej jakieś lekki dla dzieci

+Nie idź spać z mokrymi włosami i spróbuj je jakoś ułożyć przed spaniem.

^^^Ten jedwab w moim przypadku działał tragicznie, ale twoim włosom może co innego brakować.

Odwiedź tez fryzjera ;)

34239885046803378909.png

"Mówią, że tutaj miłość to paliwo

A ja mam w chuju czy mnie kochają czy nienawidzą."

Opublikowano

Fryzjera w moim przypadku odwiedzam raz na miesiąc + moje włosy są średniej długości także nie będę miał problemu z ułożeniem ich przed spaniem. :)

Opublikowano

Ja jako spec od wszystkiego polecam:

- Fryzjer (raz na miesiąc/2 podciąć chociaż końcówki)

- Dobrą odżywkę, dobra nie znaczy droga :)

- Nie susz włosów suszarką i nie używaj prostownicy

- Nie pocieraj ręcznikiem o włosy, wtedy się puszą, wystarczy do włosów go przyłożyć i samo wsiąka

- Używaj szczotki do włosów

.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Wszystko też zależy od "porowatości" Twoich włosów. Czy były rozjaśniane, farbowane...
Skoro Twoje włosy są średniej długości to warto zainwestować w szczotkę, która nie będzie za nie ciągnęła,
a dobrze rozczesze, polecam tutaj któryś z modeli Tangle Teezera.
A co do mycia to wydaje mi się, że mogą służyć Ci szampony/odżywki z silikonami.
Jeśli będziesz miał możliwość zdobyć odżywkę, która jest dołączana do farb Loreal Preference,
to spróbuj koniecznie, po niej włosy są aż "lejące", lepszej odżywki póki co nie znalazłam :(
Oczywiście najlepiej po myciu je wysuszyć chłodnym, średnio ciepłym nawiewem z jonizacją.
Oprócz tego nie trzeć włosów ręcznikiem! To w sumie wszystko co pomogło dojść moim włosom do siebie :D

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...