Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xayah - Dyskusja

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jeżeli nie on to jaki jest top tier adc aktualnie ?

Marksman Gods:  Lucian, Vayne, Kog'Maw

Ja bym bardziej powiedział że zamiast tej vayne to caitlyn.

Ci0pLMG.png

Opublikowano

A jeżeli nie on to jaki jest top tier adc aktualnie ?

Marksman Gods:  Lucian, Vayne, Kog'Maw

Ja bym bardziej powiedział że zamiast tej vayne to caitlyn.

Zdania mogą być podzielone. Vayne w dobrych rękach może ładnie zaorać, Caitlyn nie odstaje od Vayne poprzez swój zasięg i możliwość poke'owania enemy nieustannie z zasięgu aa i Q, chociaż Vayne imo poziom wyżej. 

Co do Xayah to nie podobają mi się już te postacie, które wydają co jakiś czas - poprzednie miały jakiś sens, a te polegają na napierdalaniu spellami i koniec z ich mechaniki. Co do ADC to bierz Vayne/Twitcha. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Nie mam jeszcze zdania na temat tego jak sprawdza się w obecnej mecie, ale imo jest bardzo fun to play i dlatego nie żałuje wydanych na nią ip : )

giphy.gif

Opublikowano

słabe lane phase, słabe team fighty, generalnie to zabija tylko wtedy gdy support dobrze zagra,  ale wtedy każdy adek zabija, nope nie ten sezon by oceniać adcarries, bo ta linia jest po prostu martwa, bez impactu na gre, jedyne czym się opłaca grać to

- kog

- lucian

- caitlyn

- ezreal

xayah to zwykły adcarry który ani nie jest słaby, ani dobry, po prostu w tym sezonie bottom lejn nic nie znaczy [oczywiście mowa o solo-q ladder], bo skleić jakiś dobry premade teamcomp  z  ivernem, lulu i kogiem  to inna bajka

Xayah jest mocna, jeśli potrafisz poruszać się i strzelać. W połączeniu z Rakanem na supporcie nie ma dla nich zagrożenia.

największa głupota jaka przeczytałem od tygodnia, no ale cóż, bywa i tak, jedyne co w tym "połączeniu" jest dobre to to, że rakan może sobie pozwolić na więcej bo ma większy zasięg z E, to własciwie tyle, do tej marnej xayah raczej braum / leona, lulu [ale lulu to godtier permbanned to pominąć można]

Opublikowano

słabe lane phase, słabe team fighty, generalnie to zabija tylko wtedy gdy support dobrze zagra,  ale wtedy każdy adek zabija, nope nie ten sezon by oceniać adcarries, bo ta linia jest po prostu martwa, bez impactu na gre, jedyne czym się opłaca grać to

- kog

- lucian

- caitlyn

- ezreal

xayah to zwykły adcarry który ani nie jest słaby, ani dobry, po prostu w tym sezonie bottom lejn nic nie znaczy [oczywiście mowa o solo-q ladder], bo skleić jakiś dobry premade teamcomp  z  ivernem, lulu i kogiem  to inna bajka

Xayah jest mocna, jeśli potrafisz poruszać się i strzelać. W połączeniu z Rakanem na supporcie nie ma dla nich zagrożenia.

największa głupota jaka przeczytałem od tygodnia, no ale cóż, bywa i tak, jedyne co w tym "połączeniu" jest dobre to to, że rakan może sobie pozwolić na więcej bo ma większy zasięg z E, to własciwie tyle, do tej marnej xayah raczej braum / leona, lulu [ale lulu to godtier permbanned to pominąć można]

Po tych wszystkich zmianach nie mozna powiedziec teraz, ze ADC to slaba linia. Jungla zostala zniszczona przez wszystkie nerfy na expa i fajne championy a adc non stop w malym stopniu buffowane, teraz z botrkiem prawie kazdy adc jest viable bo polepszylo to ich early bardzo, Xayah imo to silna postac, ktora na pewno razem z rakanem bedzie pickowana na mistrzostwach, nie jestem w stanie dokladnie ocenic sily tej postaci bo stompowalem na low elo czyt. p/d5 tą postacia ale sadze, ze jej kit tak samo jak i rakana pozwola im zaistniec na scenie. Wiekszosc top adc cwiczy juz tego championa wiec teraz tylko czekac co pokaze na najblizszych mistrzostwach.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano

Nie bez powodu Xayah, to God Tier. Coś tam da się nią wyklikać na diamentowym (dokładniej to d5) elo. Ogólnie postać jest strasznie silna, choć ciekawi mnie jedno - niby podczas ulti jest niewrażliwa, a mimo to, Morgana da radę jej stuna swoim ultem nałożyć, gdy ta (czyt. Xayah) jest w powietrzu, trochę bez sensu.

Ale sama postać jest silna.

Opublikowano

- kog

- lucian

- caitlyn

- ezreal

Po tych wszystkich zmianach nie mozna powiedziec teraz, ze ADC to slaba linia. Jungla zostala zniszczona przez wszystkie nerfy na expa i fajne championy a adc non stop w malym stopniu buffowane, teraz z botrkiem prawie kazdy adc jest viable bo polepszylo to ich early bardzo, Xayah imo to silna postac, ktora na pewno razem z rakanem bedzie pickowana na mistrzostwach, nie jestem w stanie dokladnie ocenic sily tej postaci bo stompowalem na low elo czyt. p/d5 tą postacia ale sadze, ze jej kit tak samo jak i rakana pozwola im zaistniec na scenie. Wiekszosc top adc cwiczy juz tego championa wiec teraz tylko czekac co pokaze na najblizszych mistrzostwach.

nieeeeeeeeee, nie zgadzam się, zwrócę honor jeżeli faktycznie w jakimś pół finale zobaczę xayah [rakana sam się spodziewam] ps. nie chodziło mi o low elo. Myślę, że w obecnej  mecie na turniejach cait / ezreal  / lucian będzie co grę, ewentualnie aszka / kog pod przygotowane zaskoczenie jakimś niestandardowym team compem. Może i ktoś zagra "Xayą" ale nie będzie to raczej ważny mecz,  raczej  spodziewam się z drabinki przegranych tego picka, dla rozrywki - no nic, czas pokażę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...