Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak wykorzystać przewagę?

szprycek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuje porad od graczy z wyższych dywizji. Mam silvera 3 i mainuje jungle. Zapewne każdy spotkał się z taką sytuacją że ma staty 20/3 i przegrywa gierkę, i tu jest mój problem - mając staty dajmy na to 10/0 nie potrafię wykorzystać tej przewagi, przed chwilą skończyłem gierkę w której mieliśmy 4 towery i nie straciliśmy ani 1, (grałem gravesem na jg) miałem staty około 9/2, już sobie myślę że to będzie łatwa gierka po czym mój team obudził w sobie prawdziwych wojowników, wywalili się raz drugi, no i tak zaczęli feedować i gierka zupełnie się odwróciła, nie zabraliśmy więcej ani 1 towera mieliśmy bodajże 2 smoki a przeciwnicy w krótkim czasie się odrobili. Proszę o porady co mogę robić w takich sytuacjach gdy jestem zfedowanym junglerem i gdy mój team próbuje się na siłę bić i oczywiście przegrywa team fight a ja nie mam jak pomóc w takiej sytuacji. Dać im się po prostu wywalać? Nie mówie już tutaj o team fighcie ze mną gdzie wysadzam 2 przeciwników po prostu wchodzi sobie mój gracz w 3 i się wywala bez sensu lub próbują walczyć bez żadnego celu na midzie. 

Opublikowano

Skoro jesteś nafeedowany to polecam ci chodzić z teamem i oddawać im zabójstwa i pomagać jak najbardziej a nie farmić w jungli. A najlepiej pingować drużynie i dbać o to aby nie padali jak idioci i żebyście razem pchali linię.

Opublikowano

No właśnie to staram się robić i tak wyszedłem w tydzień z s5 do s3 jednak to nic nie pomaga, mamy bardzo dużą przewagę jednak mój team nie chcę się dać "carrować" próbuję im pomóc oddawać kille itd. ale wszyscy wiedzą jak jest na low elo, oddałem 3 kille yasuo a on w 40 minucie czyścił sobie jungle, ale nie wiem nadal co robić w sytuacjach gdy np zabijemy na midzie typa, wiem gdzie jest jungler i mój midlaner się cofa i czy pushować tower sam czy lepiej się wycofać i iść farmić

Opublikowano

W twojej sytucaji najlpiej miec "wywalone" na team. Chodź po koleji i pushuj wieze. W ten sposób pomozes rowniez swojemy teamowi robiac presje

Opublikowano

Teraz jungla po prostu ma co raz ciezej wygrac samemu mecz nawet gdy jestes 10x silniejszy od enemy lasu, jak nie zestompujesz gejma na raz to ciezko jest co kolwiek wygrac, chociaz w silverze wyglada to inaczej bo tam przeciwnicy robia tyle bledow ze w kazdym momencie mozna zcomebackowac, zaleznie od tego jakim championem grasz najlepiej jest oddawac kille i skupic sie na objectivach i counter jungli, im wiecej turetow sie wezmie tym lepiej, group i push. Nie da sie wszystkiego wygrac nawet z taka przewaga bo czasami jeden blad po prostu daje comebacka dla enemy ktorzy sie lepiej skaluja i tyle.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Specjalista
Opublikowano

Jak twój team throwuje grę, daje się farmić enemy, oddaje darmowe kille, to i tak nic nie zrobisz, zabijesz 2/3, ale co z tego, jak twój team nie zrobi nic, pozostaje pilnować, pisać do nich co mają robić, i loteria czy cię posłuchają czy nie.

Opublikowano

Robak ci dal chyba najlepsza rade. Sam gierki nie wygrasz juz na poziomie silvera. No chyba ze smerfujesz. Nie lekcewaz enemy nawet jak jest sporo do przodu , bo duzo ludzi popelnia ten blad ze jak maja dobre staty to mysla ze easy sami wygraja, tak nie jest. Plus jest taki ze na wyzszym elo juz troche sie to wyrownuje i mniej osob odstaje do przodu od teamu. W silverze duzo osob smerfuje z platyn itp

Opublikowano

No i proszę o to właśnie taka sytuacja, mieliśmy taką przewagę że aż śmieszna gierka. Przeciwnikom został tylko inhib i mieli czysty nexus bez towerków, przegraliśmy bo talon (platyna 5 - nie wiem od kogo kupił konto bo to co robił nie można było nazwać grą) postanowił sobie chodzić po jungli lub chodzić solo na inne linie a zamiast tego mogliśmy sobie skończyć gierkę rozwalając inhib i nexus. Pod koniec gdy już nas rozwalali mało tego talon pisał mi żebym nauczył się grać i że tylko feeduje :)4903814928917921555356.png

Opublikowano

O ku*wa ile wy tu razy sie wyjebal*ście to nie mam pytań xD

+ Jeżeli pomogłem                                    :-]

Jeżeli chcesz się skontaktować zapraszam ts3 : 178.33.168.235:10113

Opublikowano

Nie chcialbym zakladac nowego tematu a tez mam podobne pytanie o przewadze.  Gralem dzisiaj mecz gdzie wygralismy linie bez problemu , natomiast nasz toplane nafeedowal toplanera z enemy. Koniec koncow przegralismy , mimo ze dawalismy z siebie wszystko. Co robic w takiej sytuacji gdzie enemy team ma duzo fragow i buduje sie w tanka. Wygralismy linie ale nadal to nic nie dalo.

Opublikowano

załóżmy, że zabiłeś na 3 lvlu top lejna który ma ignita, powinieneś wtedy pomóc swojemu top lejnerowi przepuszować linie, w taki  sposób by on zgarnął złoto za falę minionów, wtedy top lejn przeciwny jest w nieciekawej sytuacji, rozbiła mu się fala minionów, jest w plecy + nie może "sfreezować" lini - czyli znowu ta linia jest do zgankowania, generalnie, oceniaj sytuacje, jak widzisz,  że z twoją pomocą jakiś turet upadnie to tam po prostu idz i pomóż, takie niszczenie wież jak najszybciej daje niesamowitą presję bo w końcu jest taki etap gry gdzie trzeba te linie odpushować wtedy forcuje sie fighty 5v4 czy smoki / barony, na tym polega las, a nie na pierdoleniu  zrobilem k***a 10;0  elis i przejebalem gre co za nub team

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...