Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy smartfon za 1000-1400 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Budżet na zakup: 1000-1400zł

Kiedy zamierzasz kupić telefon?: W przeciągu miesiąca (nic ciekawego nie wyjdzie a jeśli nawet to będzie o 500złza drogie)

Pożądany rozmiar ekranu w calach: 4.5 - 5.5 (5.5 tylko jeśli będzie szczuplejszy i mniejszy od GFlex 2)

Jaki system operacyjny preferujesz?: Android i iOS (ale na IPhona i tak nie starczy pieniędzy)

Do czego ma służyć telefon?: youtube, internet, muzyka (słuchawki), czasem gry, często praca w dual window, czasem gps

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące telefonu?: koniecznie slot na kartę sd, nie jestem przekonany do xiaomi, huawei i lg, chciałbym też w miarę dobrą baterię (tak ok. 5H SoT i więcej), min. 3 gb ram i wydajność lepsza od GFlex 2 lub taka sama oraz dobra jakość na słuchawkach i najlepiej 32 gb miejsca.

Masz w planach wgrywanie wszelakich ROMów?: Tak, chcę mieć też roota

Czy urządzenie może być używane?: Nie

Jedyny telefon, który wpadł mi w oko to Xperia X Compact, który jest akurat w moim budżecie oraz Moto Z Play (ale jest strasznie duży).

Zmieniam zdanie bo zobaczyłem cenę płyty głównej do mojego telefonu. Tzn. Ta głupia płyta kosztuje tyle co połowa telefonu (kogoś chyba coś boli, że dał taką cenę).

Opublikowano

@ref (Nawet jak coś ciekawego wyjdzie w najbliższym czasie to będzie za drogie o co najmniej 500zł) więc zaczynam szukać telefonu (trochę edytowałem post)

Opublikowano

W tej cenie masz za duże wymagania. Ciężko będzie w Polsce znaleźć coś o lepszej wydajności niż LG G Flex2, gdyż w tej cenie większość to urządzenia ze średniej półki.

Ja bym się zastanowił nad Xiaomi Mi 5 - ciekawy flagowiec od chińskiego producenta, raczej lepszego nie znajdziesz, jeśli chodzi o upgrade.

Opublikowano

Pomimo, że nie jesteś przekonany do Xiaomi'ków mogę ci polecić całym serduszkiem Xiaomi Redmi Note 3 Pro i tak jak osóbka wyżej Mi5s. Oba telefony wytrzymałe, bateria podczas mojego katowania ich wytrzymywała ponad 18h na jednym ładowaniu i nigdy mi się nie zwiesiły.  B)

2631114929652511478662.gif
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

A Lenovo P2? Dobra jakość muzyki na słuchawkach i świetna bateria. Co do Mi5 to brak slotu sd dyskwalifikuje dla mnie telefon na starcie. Co do Redmi Note 3 Pro nasłuchałem się wiele złego o aparacie i jakości muzyki a na tej muzyce bardzo mi zależy ;)

Opublikowano

A Lenovo P2? Dobra jakość muzyki na słuchawkach i świetna bateria. Co do Mi5 to brak slotu sd dyskwalifikuje dla mnie telefon na starcie. Co do Redmi Note 3 Pro nasłuchałem się wiele złego o aparacie i jakości muzyki a na tej muzyce bardzo mi zależy ;)

64GB w Mi5 Ci nie wystarczy? 

Mi5 ma o duzo szybszy procesor

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

64GB w Mi5 Ci nie wystarczy? 

Mi5 ma o duzo szybszy procesor

W moim budżecie ledwo mieści się wersja 32GB a nie chcę kombinować z chińskimi sklepami. Poza tym mając slot sd mogę szybko wyciągnąć swoje zdjęcia, muzykę i pliki w razie uszkodzenia telefonu i niedawno właśnie ten slot mnie uratował bo telefon przestał się włączać a ja tylko przełożyłem kartę do innego, zapasowego telefonu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...