Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Który Total War jest najlepszy?

Matkimen

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Medieval 2 Total War + mody na świat Władcy Pierścieni --- takie combo zjadło mi setki godzin, nawet nie wiem kiedy. Inne Total Wary mi już nie podeszły.

Jest to IMHO świetna gra. Ma logiczne zasady rozbudowy miast, BARDZO LOGICZNE w porównaniu do późniejszych części zarządzenie finansami - podatki wpływające na rozwój ludności, nie jakieś popaprane edykty - i intuicyjną walkę. Jedyny minus to niejaka głupota łuczników ustawionych na murach - nie są w tej pozycji zbyt skuteczni. Poza tym walka jest bardzo fajna i mięsista.

Mój kanał i program informacyjny Aktualności Strategiczne o grach i modach:

https://www.youtube.com/channel/UCidqU2NQap0m2DnhnkF79aw/featured

Opublikowano

Medieval 2 Total War

To jest zarąbista gra. Do tego bardzo duża ilość modów. Rozbudowa miast, lepsza, bardziej ogarnięta, niż w nowszych częściach. SI bardziej ogarnięte (oczywiście, jeżeli nie grasz na najłatwiejszym).

Jak wcześniej wspomniałem, bardzo duża ilość modów, z czego bardzo dużo jest bardzo dobra. Np taki mod Third Age, wszystko na temat Władcy Pierścieni. Do tego jakiś sub mod i tylko grać godzinami.

Opublikowano

Ja polecam Rome Total War cała Antologia i Medieval 2 Total War przy tych 2 częściach przegrałem setki godzin.

12Z3na4w70uNWDDFCGFCG.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...