Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postawienie strony opartej na c++

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ciężko stwierdzić o co w tym temacie chodzi. Z nazwy tematu wynika, że chcesz stworzyć stronę na bazie c++. To sprawa bardziej skomplikowana i wymaga znajomości socketów i programowania sieciowego, którego ja nie znam, nigdy się tym nie zajmowałem. Coś chyba o śledzeniu portu 80, przechwytywaniu requestów i wrzucaniu responsów. Nie wiem, może to pomoże:

http://cpp0x.pl/kursy/Kurs-WinSock-C++/271

Jednak z treści wynika coś z goła innego, bo chodzi o to, by móc kompilować i tworzyć programy przez serwer www. Szczerze nie wiem czy coś takiego jest, ale zachęcam do korzystania z repozytorium (np. git), gdzie możesz kod synchronizować z każdym projektem na każdym kompie. Co więcej, część środowisk ma już wbudowaną lub możliwą do pobrania wtyczkę synchronizującą z repozytorium (Visual Studio). A jeśli nie ma, to zawsze można użyć programu z zewnątrz.

Mam nadzieję, że to jakoś rozjaśni Ci sprawę, jeżeli nie, to sprecyzuj pytanie, może coś więcej pomogę ;)

Pomagam w projektach dotyczących programowania (C++/C/Java/C#/inne). Jak masz jakiś problem, napisz do mnie, wspólnie poszukamy rozwiązania ;).

Opublikowano

Zamiast strony zawsze może być serwer SSH, z którym łączysz się skąd potrzebujesz i masz w zasadzie dostęp zarówno do źródeł jak i do kompilatora. Ewentualnie dostęp poprzez pulpit zdalny.

YOU MUST DIE

- Ganon, Koridai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...