Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Xperia XA - niski czas pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z baterią w Xperii XA. Telefon jest nówka funkiel nieśmigany, dwudniowy, a bateria... fatalna!

Nie zdziwiłam się jak mi się rozładował, bo ustawienia etc, ale.. Po wyjściu z domu po 8 rano, z wyłączonym wifi, ustawieniami, które nie żrą baterii, STAMINĄ mając 100% wróciłam do domu po 18 z 20% baterii. Zaznaczę, że byłam w pracy i tylko 30 minut miałam na przejrzenie neta, fb, czy coś. A tak to raz na dwie/trzy godziny jakiś sms.

Pojemność 2300 mAh. Da się coś z tym zrobić? Lokalizacja, autosynchronizacja wyłączona, ekran jasność automatyczna, dane pakietowe/wifi wyłączone zazwyczaj - przynajmniej w pracy. Serwisować czy nic z tym nie mogę zrobić? Zostałam postawiona przed faktem dokonanym, ponieważ nigdzie w moim mieście nie było Xperii Z2.

wykończę cię jak podatki.

Opublikowano

Wymienić telefon, nie powinien tak krótko działać.

moja mamcia boryka się z tym samym problemem. Telefony zakupione w tym samym czasie.

Mówisz, ze nie pieprzyć się z frajerami i na pyrke z w-supportem?

Opublikowano

Teoretycznie powinien działać ok. 3 godziny przy włączonym ekranie, więc moim zdaniem jest to krótki czas. Użytkownicy piszą o krótkim czasie, ale bez przesady, przy takim użytkowaniu powinien starczyć na jeden dzień.

Ja bym sobie dał spokój z tym telefonem, w tej cenie znajdziesz wiele lepszych urządzeń, posiadających znacznie lepszy akumulator.

Opublikowano

Teoretycznie powinien działać ok. 3 godziny przy włączonym ekranie, więc moim zdaniem jest to krótki czas. Użytkownicy piszą o krótkim czasie, ale bez przesady, przy takim użytkowaniu powinien starczyć na jeden dzień.

Ja bym sobie dał spokój z tym telefonem, w tej cenie znajdziesz wiele lepszych urządzeń, posiadających znacznie lepszy akumulator.

No niestety nie miałam czasu na wybór, ponieważ mój ZTE odmówił wszelkiego posłuszeństwa i zaufałam po raz kolejny zresztą SONY i po raz kolejny się zawiodłam jak za taką cenę to bateria wypada bardzo słabo, mój ZTE BLADE V7 miał bodajże 2700mAh

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sony ogólnie nie ma teraz ciekawych telefonów moim zdaniem, szczególnie w tej kwocie. Teraz według mnie nie jest warta uwagi, tak samo jak HTC.

no niestety. cóż. telefon poszedł do serwisu. można zamknąć póki co

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...