Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Forza Horizon 3 - allegro, niezgodne z opisem itp itd...

KillinV

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, 23.03.17 zakupiłem na allegro dostęp do konta z grą - http://allegro.pl/forza-horizon-3-pc-pl-win10-gwar-100-multiplayer-i6747465021.html?snapshot=MjAxNy0wMy0yM1QxMjowMzoyMy44MDlaO2J1eWVyO2E0YTlhNGEwZTM3ZjFkMDM1ZjIyNDgwMGQ2NzBiNzgyMDk0ZGZlMTRjMWYyMDg2NDE5ODk0ZGZlMTYzYzEzMDg%3D
​Wszystko było w porządku przez ~2tyg, a po tym czasie sprzedający zmienił hasło do konta (potrzebuje się logować na konto co ~24h bo inaczej nie idzie odpalić gry na swoim koncie) no i jak widać po komentarzach na jego koncie wszyscy są oburzeni i co teraz zrobić... 11.04 wywołałem spór na allegro lecz sprzedający nie chce pojsc na kompromis i oddac pieniędzy (bo rzekomo broni się że dopisał w aukcji że nie przyjmuje zwrotów...) ani pomóc włączyć gry (a jest napisane w opisie że służy pomocą 24h/7). Co w takiej sytuacji zrobić?

Opublikowano

Wejście w posiadanie gry w taki sposób jest łamaniem praw Microsoft. Ale skoro było w opisie "Nie przyjmuję zwrotów" to Allegro nic nie zrobi.

TESTERPL11.png

exLider MPC Racing Team | exWeteran MPC Racing Team | exRedaktor Gier Samochodowych

Opublikowano

Dwie sprawy:
​1. Napisałeś że skoro tak napisał to allegro nic nie zrobi, a osobiście znalazłem w FAQ'u takie coś "Czy sprzedający może zastrzec na stronie przedmiotu, że nie przyjmuje zwrotów?
Nie. Taka informacja może naruszać obowiązujące prawo. "
​i druga sprawa
​2. W opisie napisał "

100 % Pewność i Gwarancja Działania

Pomoc w razie problemu - Kontakt przez allegro."
​A ja owej pomocy nie dostaję ;/

Opublikowano

Będę próbował, od rozpoczęcia sporu trzeba czekać 14dni żeby allegro się włączyło w dyskusję w wypadku nieporozumienia. Gdyby kogoś interesowało jak się potoczy sprawa i ma podobny problem to może zostawimy ten post i odezwę się za niedługo?
​EDIT; zapomniałem dodać, że zostały mi 4 dni, aby administrator allegro wszedł w dyskusję

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...