Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Amazon - bezpieczne zakupy?

TheJeron78

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć

Czy na amazonie jest 100% pewność, że przedmioty, które sprzedają są legitne? i sprzedawca mnie nie wyrucha na pieniądze?

Nigdy tam nie robiłem zakupów i dlatego się pytam. 

8can.png

|| CPU: I5-2500 || GPU: MSI Gtx 660 Titan || Ram: DDR3 8GB GoodRam || Zasilacz: Antec 500W || Płyta Główna: Asrock H61M ||

Opublikowano

Amazon to jak polskie allegro.

Masz 70% na otrzymanie paczki (po kilku tygodniach, ew. 1mc.)

30% na "wyruchanie" przez sprzedającego.

Ja bym nie świrował, i poszukał w PL.

Opublikowano

Każdy sprzedawca jest inny. Jak mówił kolega wyżej, lepiej poszukać na allegro bo mogą Ci nie przysłać albo będziesz czekał miesiąc albo półtora na paczkę.. 

banner.png

Opublikowano

Bzdury.

Amazon działa w Polsce od dłuższego czasu i nie ma problemów z przesyłkami. W odróżnieniu od Allegro większością wysyłek zajmuje sie JEDNA firma w imieniu sprzedającego wysyłając towar z kilku magazynów w Europie. 

Amazon w porównaniu do Allegro jest kilkukrotnie bezpieczniejszym miejscem na zakupy, przy okazji jest też droższym.     

Tak przy okazji, każdy Amazon ma swoje stawki VAT  więc trzeba popatrzeć na  cenę końcową i sprawdzić koszty przesyłki co będzie wyraźnie pokazane przy końcowych podliczeniach. Ceny widoczne na Amazonie dotyczą tylko kraju w którego domenie jest witryna. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...