Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Twisted Fate czy Teemo ?

dawi1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc witam forumowiczów mam dylemat ponieważ chcę kupić nową postać mam na oku Twisted Fate albo Teemo obie postacie są na dystans co bardzo lubię ale grałem tylko Twisted Fate i mi całkiem nie źle szło ale z tego co widziałem Teemo jak się go dobrze zbuduje potrafi orać i to ostro może wy doradzicie ? mówię od razu że obie postacie są dla mnie tak samo łatwe do sterowania z resztą jak każda która gra na dystans ^^ 

Elo Here

Opublikowano

teemo orać haha dobry żart :D Najbardziej useless postać w grze, chyba, że na jakieś bronzy. Jeśli już z tych dwóch to tego tf, stun, tp z ulta, w miarę ok dmg. możesz spróbować go pod attack speed albo standard pod ap, chociaż nie uważam, żeby był silną postacią :)

Opublikowano

teemo orać haha dobry żart :D Najbardziej useless postać w grze, chyba, że na jakieś bronzy. Jeśli już z tych dwóch to tego tf, stun, tp z ulta, w miarę ok dmg. możesz spróbować go pod attack speed albo standard pod ap, chociaż nie uważam, żeby był silną postacią :)

^kek

Z tej dwójki to tylko TF - range, 3x w (stun, mana, aoe dmg+slow), pasywne e + wizja z R'ki i teleport. Dość dobra postać jeśli chodzi o mida, chociaż taką Orianą można go ograć czy chociażby Ahri. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Zdecydowanie TF

+harras

+stun

+nie potrzebujemy blue(blue karta daje manę)

+Ult zapewnia wizję

+dzięki ultowi możemy idealnie roamować inne linie

+dobry inicjator,stun nie jest skillshotem

-nie jest to typowy apc/Ad które posiadają burst,każda wymiana jest przegrana z championami typu np.Ahri,Zed,Syndra,Leblanc

-brak escape,jedynym rozwiązaniem jest ult ale castuje się na tyle wolno że można go łatwo przerwać lub zabić w tym czasie

-papierowy

-jeśli zagramy złą kartę np. zamiast yellow, rzucimy red może to prowadzić to wyje.. się

-wyciągnięcie karty yellow daje do zrozumienia dla enemy od razu że prawdopodobnie gank,a karty red że np. poke przez co twoje ruchy są przewidywalne

Wspomniałem wcześniej o burscie,tf należy do championów których zadaniem jest poke więc pamiętaj że idąc na bezpośrednią wymianę o ile nie trzymasz enemy na odległość przegrasz zawsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...