Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam spory problem.

Jutro startuje serwer, a RCON nie łączy się z nim, wywala błąd, od kiedy zablokowałem porty.

Odblokowałem port TCP i UDP RCONa i nie działa, dodam że przed zablokowaniem portów wszystko działało.

Jestem chyba pierwszą osobą w Polsce która ma ten problem, ktoś pomoże? Do wieczora musze mieć to ogarnięte :///

Próbowałem:

iptables -A INPUT -v -p TCP --dport 11121 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -v -p UDP --dport 11121 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -v -p TCP --dport 11121 -j ACCEPT
iptables -A OUTPUT -v -p UDP --dport 11121 -j ACCEPT

Wywala błąd:

Warning: fsockopen() [function.fsockopen]: unable to connect to <ip :D>:11121 (Connection refused) in /home/p484291/public_html/antybot/rcon.php on line 61

(błąd  z przykładowego skryptu na stronie, sklep też nie działa)

Opublikowano

a sprawdzałeś co to za linijka 61? Mam wrażenie że wywala błąd właśnie z tamtąd .... podaj mi tą linijkę 

TheMinecraft

#LetsPlayOnceAgain

#TheMinecraft

Śledź nas na FaceBook/TheMinecraftpl!

Opublikowano

RCON działał cały czas dopóki tych portów nie zablokowałem ://

Linia 61: $this->socket = fsockopen($this->host, $this->port, $errno, $errstr, $this->timeout);

Urywek:

/**
* Connect to a server.
*
* @return boolean
*/
public function connect() {
$this->socket = fsockopen($this->host, $this->port, $errno, $errstr, $this->timeout);

if (!$this->socket) {
$this->last_response = $errstr;
return false;
}

RCON nie łączy się bo jest wycięty (tak mi się wydaje) trzeba dodać go do ACCEPT do iptables, tylko za bardzo nie wiem jak, próbowałem na milion sposobów :P Czas mam do wieczora, jutro startuje serwerek
Opublikowano

Nadal nie rozumiem z czym masz problem. RCON nie może się połączyć przez jakiś błąd z serwerem. Wywnioskowałeś, że przed zablokowaniem portów wszystko działało to je odblokuj. Jak nie umiesz wpisać w wyszukiwarke "How to unlock port Iptables" to jebiesz format dedyka/vpsa i elo. ew. jak posiadasz maszynę na jakimś normalnym hostingu np. ovh to piszesz do nich, żeby zrobili to za ciebie. Chyba nawet ostatnio dostali polski support i maszyny w polsce... 

Opublikowano

W takim razie masz problem. Ja nie pomogę osobie, która wyzywa wszystkich i mówi, że jej serwer jest najlepszy, a nie potrafi poradzić sobie z tak prostą rzeczą i przy okazji próbuje niszczyć serwery innych i sama stosuje ataki na które jest narażona. Możesz liczyć tylko na support ovh, bo mam nadzieje, ze inne osoby z tego forum również tego nie zrobią.

(bo ovh obchodzi jakie porty odblokowywuja i wiedza co to minecraft)

Opublikowano

" Ja nie pomogę osobie, która wyzywa wszystkich i mówi, że jej serwer jest najlepszy, "

WHAAAT XDDDDDDDDDDDDD

"i przy okazji próbuje niszczyć serwery innych i sama stosuje ataki na które jest narażona. "

WHAAAT x2 XDDDDDDDDDD

Czy ja o czymś nie wiem? xD

"nie potrafi poradzić sobie z tak prostą rzeczą" a sam nie umiesz mi pomóc xD

Opublikowano

Myślisz, że jak masz random nickname to nie wiem kim jesteś? To się troche mylisz heh ;] Wpisując twój problem po angielsku w wyszukiwarke wyskakuje mnóstwo tutoriali/ludzi, którzy maja podobny problem, a na końcu dostaja pomoc, no ale jeśli nie umiesz angielskiego to masz problem(Potem w internecie jest x500 wątków o tym samym). Wyzywaj wszystkich na teamspeaku/serwerze atakuj inne serwery, a sam miej problem i pytaj na forum śmieszne heh. Wasz serwer jest gorszy niż dragon, bo robicie ludzi x3 bardziej na pieniądze. Pozdrawiam ;]

Opublikowano

Naprawdę nie wiesz kim jestem lel

Jeden w Polsce mam dedyka z ovh? xD

Każdy serwer g*2.pl mine***er.pl mam na strzała :D Nikogo nie denerwuje wywalaniem bo mnie to nie bawi, tylko tego czego się naucze - przed tym się zabezpieczam ;)

Jak możemy robić ludzi na pieniądze inwestująć 640 zł w maszyne + 150 zł w mniejsze VPSy podtrzumujace? Troszku nie logiczne :P

Opublikowano

To samo mówi każdy inny właściciel serwera. Skoro przeciętne PVP gdzie gra 60 osób zarabia ok. 500 zł to co dopiero ten twój czy sajka śmieszny serwer.... Tak ty nic nie robisz ahh.. szkoda strzępić ryja jak to jeden bardzo mądry człowiek powiedział. Ja ide eluwa może jakiś bezmózg z tego forum, który nie wie kim jesteś ci pomoże, ale ja nie mam zamiaru, bo każdy z was śmiesznych właścicielków serwerów potrafi tylko się wywyższać i niszczyć cudze, a swoje to już nie umie zrobić i musi prosić o pomoc mimo tego, ze w internecie jest mnóstwo tutów, a dodatkowo posiadamy świetną wyszukiwarkę jaką jest google.

Opublikowano

Widzę że ból dupe ściska :)

Powiem tak, pokazałeś właśnie przykład typowego Polaka, i ośmieszyłeś Tym całe forum, z racji tego że pochodze z Niemczech ;)

Otwórz własny serwer, zobaczymy czy będziesz "nic" nie robić :D

Całe noce poświęcam na sprawdzanie logów z ataków, całe noce to zabezpieczam, gdybym nic nie robił serwer do teraz leżał by wyłączony .

Została nam tylko 1 mała luka której i tak żaden gimbusek nie ogarnie więc spokojnie możemy ją łatać.. jeżeli mówimy tu o nic nie robieniu weż na przykład Pana z gc2 ;) serwer można mu wywalić kosztem 10 zł i paru umiejętności, a on się tym nie przejmuje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...