Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuje początkującego programisty.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

> KONTAKT <

Możliwy tylko poprzez:

> VPS <

System operacyjny: Debian8

Wymagam dobrej pracy przy tym systemie operacyjnym. Chciałbym postawić na nim serwer Metin2 czysty którego sam mógłbym tworzyć ale niestety nie potrafię go postawić samodzielnie na nogi

> WYNAGRODZENIE <

Dobrze wykonana prace co zlecę mogę wynagrodzić w kwocie omówionej przed zaczęciem mojego zlecenia.

Jeżeli zapomniałem o czymś napisać w temacie proszę napisać.

Opublikowano

Do postawienia metina nie potrzeba programisty ;)

Jeśli chcesz to mogę Cię podszkolić, bo jako nieliczny z działu metina służe fachową pomocą, zwykle z drobnymi problemami za free ale te poważniejsze to już ustalam indywidualnie i nie drogo ;)

Co do Metina, trzeba mieć najlepiej system FreeBSD, choć na linuxie da się ale nie polecam. 

Najlepiej kompilować source na swoim kompie bo szybciej a VPS potrzebny np. do wejścia na serwer przez osoby trzecie.

Ze względu bezpieczeństwa, nie polecam używania skype jako codzienny komunikator. Bezpieczniejsze jest GG niż Skype, a do rozmów głosowych wydajniejszy i szybszy kontakt to TS3 i również o drobinkę w bezpieczeństwie lepszy od Skype, bo nie wydobędzie się tak łatwo IP ofiary itp.

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Niestety ostatnio mam problemy z mikrofonem który niestety nie działa, a z systemem FreeBSD to niestety nie mam takiego VPS a szkoda mi tego Debian 8 ponieważ opłaciłem go na dość długi czas. Chce postawić serwer VPS Metin2 ponieważ potrzebuje serwera który utrzyma więcej niż 10 graczy ponieważ kiedyś co hostowałem na kompurzete to nie dawał rady tylu programów utrzymać a sam komputer nie jest najmocniejszy.

Opublikowano

Podaj proszę parametry VPSa, co do VPSów z systemem FreeBSD, dla 10 osób spokojnie wystarczy VPS za 5zł brutto, którego tutaj na tym forum usilnie spamuję by brać stabilniejsze VPSy za 5zł niż inne niestabilne VPSy droższe o gorszych parametrach ;) 

Spx jak nie działa Ci mikrofon to naprawdę zachęcam mieć komunikatora GG ale jeśli już nie chcesz to spx, może być też Skype ;) 
A podaj mi proszę również parametry Twojego kompa to ocenię z punktu technicznego jak to by wszystko wyglądało itd :P

Opublikowano

Kamil właśnie o to chodzi że jakiś tani ale nie znalazłem a zakupiłem taki na Debian 8 ale okazało się że się nie uda więc teraz poszukuje hostingu co oferuje taki tani VPS z FeeBSD. Jeżeli jakiś znasz napisz mi na PW

Opublikowano

Nie ma to jak kupić vps z debianem nie mając pojęcia o stawianiu serwera, gratuluje inteligencji  ;)

Szukasz jelenia który Ci postawi serwer z taka wiedzą, hostingów z FreeBSD jest miliony wystarczy wpisać w google...

Zajebisty.

Opublikowano

Kamil właśnie o to chodzi że jakiś tani ale nie znalazłem a zakupiłem taki na Debian 8 ale okazało się że się nie uda więc teraz poszukuje hostingu co oferuje taki tani VPS z FeeBSD. Jeżeli jakiś znasz napisz mi na PW

Oczywiście, napisze również tutaj, hosting z VPSami za 5zł to https://arubacloud.pl ;)

I prosiłbym Cie o podanie parametrów swojego kompa czy tam laptopa, bo nie wiem co masz ;p i parametry VPSa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...