Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania na temat serwera

Qentes

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,  

Ostatni myślałem zęby wrócić do tworzenia serwera minecraft.

I zastanawiam się dlaczego ilość serwerów minecraft tak zmalała ?

Czy skyblock byłby odpowiednim serwerem czy lepiej jakiś inny typ ?

Dlaczego jest tak mało serwerów na 1.11.2 ?

Z góry dziękuję za udzielenie odpowiedzi :)

Opublikowano

Bo gracze są zacofani i wolą 1.7

Zrób 1.11.2 jakiegoś survivala lub kit pvp

...

Opublikowano

@up zacofani ,bo wolą 1.7? Sam gram na 1.7, bo tam są pomysłowe serwery, więcej graczy.

@topic Czysty survival na 1.11.2, najlepiej teraz, chodź już dużo takich powstaje na ową wersję.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

★ TECHNIK SERWERÓW MINECRAFT ★

✮ Pomogłem? Strzej lajka! ✮

Opublikowano

Gracze bardzo ciężko przyzwyczajają się do nowych rzeczy.

Idą też tam gdzie inni...

Gdyby wszystkie duże serwery przeszły na 1.10 inne też by musiały.

Oczywiście gracze też by zmienili wtedy wersję.

3d422cad31f1e392.gif

Opublikowano

Na 1.11.2 jest mało serwerów, ponieważ polska jest strasznie zacofana jeżeli chodzi o wersję i chcą siedzieć na 1.7 i 1.8.8 bo jest inne pvp i przecież oni nie będą grać na nowych wersjach bo topowe serwery są na stare wersje...

SkyBlock byłby dobry pod tą wersję. Ewentualnie czysty survival.

Opublikowano

@Thardess

To niech te "pomysłowe serwery" przesiądą na 1.11.2. Tam są te same opcje i pluginy, a może nawet lepsze. Jeśli serwery się przesiądą to gracze też i niech cię o to głowa nie boli.

A tak w ogóle chcesz kolejną falę jak easy hc tylko, że same survivale. Nie twierdzę, że to zły tryb, ale jest takich serwerów dużo na tę wersję. Nie lepiej, aby zrobił jakiś serwer PVP lub Minigames? Mało takich na 1.11.2

...

Opublikowano

Na 1.11.2 jest mało serwerów, ponieważ polska jest strasznie zacofana jeżeli chodzi o wersję i chcą siedzieć na 1.7 i 1.8.8 bo jest inne pvp i przecież oni nie będą grać na nowych wersjach bo topowe serwery są na stare wersje...

SkyBlock byłby dobry pod tą wersję. Ewentualnie czysty survival.

Nie zgodzę się z tobą ponieważ na tą wersję mogą być wszystkie dobre tryby.

Myślę że też tutaj będzie problem z exploidami, silniki są nowe i zapewnię mają dziury.

3d422cad31f1e392.gif

Opublikowano

@Thardess

To niech te "pomysłowe serwery" przesiądą na 1.11.2. Tam są te same opcje i pluginy, a może nawet lepsze. Jeśli serwery się przesiądą to gracze też i niech cię o to głowa nie boli.

A tak w ogóle chcesz kolejną falę jak easy hc tylko, że same survivale. Nie twierdzę, że to zły tryb, ale jest takich serwerów dużo na tę wersję. Nie lepiej, aby zrobił jakiś serwer PVP lub Minigames? Mało takich na 1.11.2

No własnie tutaj ten problem, duże serwery z BARDZO dobrymi programistami moga sie przeniesc na wyzsza wersje, ale te troche mniejsze, np; ktore maja essentialsa, funnyguilds i jakies inne pluginy od tak hop siup, nie moga sie przeniesc bo na np; 1.11.2 jest ograniczenie co do pluginow, np bungeecord, jakis plugin antybotowy, lub motd, na 1.11.2 nie spotkalem, na spigota, jakas disco zbroja itp.

Czyli w skrócie te serwery na 1.7 chcą pozostać na tej wersji, ponieważ ich pluginy nie bedą działać na 1.11.2, lub w internecie nie ma tych pluginów na ową wersję.

Nie lepiej, aby zrobił jakiś serwer PVP lub Minigames? Mało takich na 1.11.2

Na 1.7 jest już centrumpvp, hiplay, jakies inne serwery angielskie lub amerykanskie.

Pluginy pod taki serwer PVP albo bardzo duzo kosztuja, albo w internecie ich wgl nie ma, i taki serwerek PVP 1.11.2 by pewnie jechał na samych skryptach, a na nim by nikt nie grał.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

Opublikowano

@Thardess

Osoba tworząca post nie powiedziała nic o jej budżecie.

Jest na 1.7 bo siedzą na dupach i nic nie robią bo nie potrafią się przenieść na nowsze, lepsze wersje. 

I powiedz mi co trzeba pod serwer pvp? 

World Edit, World Guard, Essentials, Permissions Ex, Combat Tag, AuthMe, Treasure Chest (jeśli CHEST pvp) i Skript jeśli ew. chcesz coś dodać.

...

Opublikowano

Comunity Minecraft umiera po woli bo wolą iść na mediumhc easyhc gdzie jest więcej graczy, jedynym serwerem który podtrzymuje tradycje survival/easyhc/mediumhc jest CraftCore ilość Graczy bije rekordy na poprzedniej edycji było 4/5k osób a na tej teraz co było 6500 osób lecz myślę że taki czysty survival był by dobry 

"Tylko dwie rzeczy są nie skończone wszechświat i ludzka głupota lecz co do tej pierwszej jestem nie pewien" ~Albert Einstein

Opublikowano

@Thardess

Osoba tworząca post nie powiedziała nic o jej budżecie.

Jest na 1.7 bo siedzą na dupach i nic nie robią bo nie potrafią się przenieść na nowsze, lepsze wersje. 

I powiedz mi co trzeba pod serwer pvp? 

World Edit, World Guard, Essentials, Permissions Ex, Combat Tag, AuthMe, Treasure Chest (jeśli CHEST pvp) i Skript jeśli ew. chcesz coś dodać.

To jak ten serwer ma niby dzialac? Zadnych systemow rankingow, klanów, kilka dodatków, aby zachęcało do zakupu VIPA, jakis plugin aka AntyPusteHity, antyaura i wiele wiecej.

❤ MC.PROPACRAFT.PL 

★ SKRYPTY ★

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...