Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szczoteczka Elektryczna Czy Warto ?

artur0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WItam , zastanawiam się od dłuższego czasu czy to naciąganie na kase czy faktycznie lepsza niż zwykła oczywiście mówię o takiej do 100-150 zł. Może ktoś z was używał i się wypowie

Opublikowano

Nie opłaca się. W moim przypadku niedomywala zębów szczególnie przy samych dziaslach. Zwykła manualna 100x lepsza.

Opublikowano

Nie opłaca się. W moim przypadku niedomywala zębów szczególnie przy samych dziaslach. Zwykła manualna 100x lepsza.

A jeśli Ci powiem że, to nie wina szczoteczki?

To że ma rotacyjne ruchy, nie znaczy że tylko przystawiasz i liczysz na efekt.

Tak samo manewrujesz szczoteczką jak manualną + masz rotacje.

Jeśli nie domywała Ci zębów przy dziąsłach, znaczy że słabo tam te zęby szorowałeś.

Cześć! Życzę Ci dobrego dnia! Uśmiechaj się!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam używam elektrycznej i zwykłej. Nie widzę różnicy, więc nie polecam, hajs w błoto.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

Opublikowano

Z tego co rozmawiałem z dentystami to zwykłe szczoteczki bardzo niszczą szkliwo, szczoteczka elektryczna obrotowa też nie jest najlepsza, bo ruchy które wykonuje tak samo niszczą szkliwo i może gorzej radzić sobie w mniej dostępnych miejscach. Po jednej z rozmów z dentystą polecono mi zainwestowanie w zdrowie i w zęby, które jednak masz na stałe i kupienie szczoteczki sonicznej, która według lekarzy jest najlepsza, zaleciłem się do zaleceń i kupiłem szczoteczkę soniczną Philips sonicare diamondclean, czyli chyba najdroższa szczoteczka z możliwych i trzeba przyznać to z tego co widzę po kilku miesiącach używania jej, moje zęby są o wiele bielsze, tak samo jak nie pojawia mi się na nich osad po całym dniu poza domem.

Podsumowując, kupno dobrej szczoteczki ma sens, ale naprawdę dobrej, bo takich tańszych najprawdopodobniej nie zauważysz różnicy, a Twoje zęby mogą ucierpieć bo zniszczysz sobie szkliwo.

1363095337-U286162.png
Opublikowano

warto mamm i se chwale

lepiej czysci zeby, sa bielsze..

Cpu i7 4790k : Mobo Msi Gaming 5 Z97 : Gpu GF980 Msi Gaming : Ram Ripjaws 2133 8gb : Buda Zallman HF1 : CpuKuler Zalman Reserator 3 Max Dual SSD: Crucial 100BX 500gb : Monitor AGON AG241QX +2x LG23MP65

Klawa MadCatz S.T.R.I.K.E : TE : Steel Series Rival 300 Podkładka Razer Goliathus : Słuchawki Corsair Void RGB Wirless + Syberia v2

Opublikowano

Ja mam szczoteczkę elektryczną i bardzo sobie chwalę. Czyści 100x lepiej od zwykłej i dochodzi do każdej szczeliny. Jest to jeden z nielicznych produktów na które warto wydać kaskę. Oczywiście wczesniej trzeba trochę poczytać na temat końcówek do szczoteczki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...