Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ile tak naprawdę utrzyma ta maszyna?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejo! xD Oj długo mnie tu niebylo, ale postanawiam wrocic za namowa kolegi, jak i do minecrafta jak do serwerow :)

Mam kumpla małego yt (20k) jako ze on zupełnie nieogarnia tych serwerow, a w minecrafta gra jakies pol roku poprosil mnie bym ogarnal mu serwer, powiedziałem mu ze najlepiej będzie jak kupi vpsa i siedze na nim już z miesiąc, wszystko pikowelo skończone wraz z strona itd.

Podz. vpsa:

Vps cloud ram 1 z ovh

Wedlug mnie powinien on utrzymać 60 graczy, jak według was?

Serwer FreeBuild, Postawilem tam phpmyadmin, apache itd. Wiekszosc pluginow jest podpieta pod mysql (Pobieram dane z niego do strony z rankingiem, profilami, sklepem) na serwerze jest 26 pluginow i pare skryptow. Silnik paperspigot (Render distance 5). A  no i rzecz za która możecie mnie wygwizdać w sprawie optymalizacji, jest tam dynmapa <3. Pozdrawiam i dzięki. (A i sorki za bledy, pisze z fona)

<p><span style="color:#ff0000;">//</span></p>

Opublikowano

Hejo! xD Oj długo mnie tu niebylo, ale postanawiam wrocic za namowa kolegi, jak i do minecrafta jak do serwerow :)

Mam kumpla małego yt (20k) jako ze on zupełnie nieogarnia tych serwerow, a w minecrafta gra jakies pol roku poprosil mnie bym ogarnal mu serwer, powiedziałem mu ze najlepiej będzie jak kupi vpsa i siedze na nim już z miesiąc, wszystko pikowelo skończone wraz z strona itd.

Podz. vpsa:

Vps cloud ram 1 z ovh

Wedlug mnie powinien on utrzymać 60 graczy, jak według was?

Serwer FreeBuild, Postawilem tam phpmyadmin, apache itd. Wiekszosc pluginow jest podpieta pod mysql (Pobieram dane z niego do strony z rankingiem, profilami, sklepem) na serwerze jest 26 pluginow i pare skryptow. Silnik paperspigot (Render distance 5). A  no i rzecz za która możecie mnie wygwizdać w sprawie optymalizacji, jest tam dynmapa <3. Pozdrawiam i dzięki. (A i sorki za bledy, pisze z fona)

Wszystko zależy od tego czy pluginy są zooptymalizowane oraz od silnika ;> , co do render distance polecam ustawić 2.

Opublikowano

Przy słabiej zoptymalizowanych pluginach to średnio 40 max 50 jeśli chcesz aby gra była bez spadek TPS

banner.png

Opublikowano

Najlepszy sposób aby sprawdzić ile serwer utrzyma to włączyć sobie fly speed 10 i polatać po mapie.

Jeżeli spadnie poniżej 15 tps to znaczy że serwer nie wytrzyma Ci 100 graczy.

3d422cad31f1e392.gif

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...