Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Alcatel One Touch 7041D - nie można zwolnić pamięci podręcznej, przenieść aplikacji na kartę pamięci

Gość Ironia.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć i czołem.

Wpadam z problemem związanym z aplikacjami, pamięcią oraz ogólnym działaniem telefonu.

Miałam włożoną kartę 16GB, po usunięciu wszystkich piosenek telefon zaczął mi wariować, w tym również karta.

Przy włączaniu aparatu pokazywał mi się komunikat, że na karcie SD nie ma wystarczająco miejsca (w pamięci telefonu pokazywało mi około 14GB wolnego miejsca). Formatowałam kartę, przenosiłam wszystkie pliki na komputer, a wszystko mimo to było dalej w pamięci i pokazywało się na telefonie. Stwierdziłam, że zmienię kartę na inną - 4GB. Przestał pokazywać mi się komunikat w aparacie, pliki z poprzedniej karty zniknęły (tutaj stwierdzam, że tamta karta jest zepsuta?) jednak pojawił się inny problem.

Telefon nie oblicza mi zużytej pamięci, nie pokazuje wolnego miejsca - ciągle trwa obliczanie. Nie jestem w stanie zwolnić pamięci podręcznej, nie mogę przenieść aplikacji z telefonu na kartę, bo zacina mi się całkowicie telefon i muszę go resetować.

Dodam też, że przy uruchamianiu aplikacji, tj. spotify, youtube, telefon zaczyna mi wariować, zacina się, a czasami resetuje sam z siebie. Co jakiś czas mam też problem z odblokowaniem go, podświetlają mi się tylko klawisze nawigacyjne, a ekran jest ciągle zablokowany i ponownie muszę go resetować.

W czym może być problem?
Czy to wina kart? Pamięci?

Z góry dzięki za pomoc. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...