Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Stare komputery - kilka pytań

INFINITYxPL

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam temat dość nietypowy ale ciekawy posiadam 2 stare komputery oto specyfikacja 1 http://valid.x86.fr/bk9b54 dość stary heh :)

Ale czy da się coś z nim zrobić żeby mieć maszynke pod xp.

Obecnie po próbie zmiany pasty na wszystkim tzn w gpu na płycie głównej i procesorze który był przyklejony do radiatora ze starości xD.

Po odpaleniu procka niestety temperatura skoczyła do 100 stopni i rosła by pewnie.

Nie wiem dlaczego piny były ok z tego co sprawdziłem może jakiś syf w socket wlazł bo kurz był nawet na gnieździe cpu.

Szkoda mi żeby pc się kurzył lubie jak sprzęt może być wykorzystany ale karta czasami wydawała dźwięk kalkulatora.

drugi pc to płyta gigabyte z pękniętymi kondensatorami sama wygląda jak prawie nowa a w środku amd bodajże 1.80ghz ram chyba ddr2 albo ddr nie miałem okazji odpalić tego pc.

czy można coś z tego zrobić kocham stary sprzęt i chcę mu dać drugie życie a przecież stare komputery też potrafią pokazać na co je stać.

W sumie chciał bym złożyć najlepszego Pentium 4 jaki był do tego super mobas ramy i gpu z dawnych czasów taka rakieta.

Zastanawia mnie jaka była najlepsza karta pod agp taka ostatnia co miała wszystko na tamte czasy bardzo ciekawe są starsze komputery.

Jak to łatwo było fsb przestawić i uzyskać ogromy wzrost mocy nie to co mój i7 i uefi którego nie ogarniam jeszcze tak na full :D

PSlqjGC.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...