Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Hecraim czy Rek'sai | Jungle

kpio

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema mam pytanie który z tych championów do jungli jest lepszy? Który ma lepsze early,mid czy late game. Który jest użytecznejszy dla teamu? Którym sie ciekawiej gra? Z góry dziękuję za pomoc

Opublikowano

Rek'Sai już dawno nie widziałem w grze, za to Hecarima dość często. Ma lepszy engage imo niż Rek'Sai, lepszy dmg i z dobrym buildem jest na tyle tanky, że da radę cały teamfight wytrzymać. Movement speed, slow, aoe R'ka, dmg czynią go lepszym imo od Rek'Sai. Rek za bardzo nie ma escape'u jeśli nie zrobi tunelu, Hecarim na cdr'kach 40% praktycznie co chwila ma przyspieszenie, chociaż Rek'Sai ma lepszego knock up'a dla np. Yasuo. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Jak dla mnie Hecarim, banują tą postać bo jest za silna na jungli reksai tez jest dobry ale nie na tej mecie.

Hecarim ma łatwe ganki i dobre lecz słaby na początku.

RekSai dobre ganki lecz useless w late.

1.png

Opublikowano

Jasne, że Hecarim będzie lepszy i łatwiejszy od Rek'Sai pod wieloma względami.

A tanky jungler, to może Jax, bo zawsze złoży 2 core itemy i idzie w tanka mając nadal dużo dpsów + obszarowy stun.

Opublikowano

Early i late game dobry? Lee dobrze zagrany, zrobi robote wszędzie.

Elise tak samo, lecz jeżeli chcesz tanky kogoś, polecam Hecarima jak i Rammusa. Łatwo wejść na linie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...