Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie dwóch rang - permisje

trime

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę nadać rangę, która będzie aktywna np przez 8h.

Przykład:

Ranga - Kara znika po 8h od nadania.

Drugą sprawą jest czy da się zrobić tak by moc nadania rangi była np 40, ale nie można było nadać jej komuś o wysokiej randze. 

Przykład:

Ranga - Kara 

Ranga - Dowódca - nie może dostać od nikogo rangi Kara

Ranga - Oficer - może dawać rangi Kara i je otrzymywać.

Ranga - Szeregowy - możne tylko otrzymać rangę Kara

Opublikowano

Z tą rangą na czas raczej przez bota, chociaż nie wiem czy jakiś bot aktualnie ma taką opcje. 

Możesz zrobić tak, że ranga ma uprawnienia na wartość "40" czyli bardzo niskie, a range może nadać tylko osoba wyżej, jeśli dobrze zrozumiałam. 

Rangi zrobiłabym tak:

Kara:

i_group_needed_member_add_power wartość: 65

i_group_needed_member_remove_power wartość: 70

Dowódca:

i_group_member_add_power wartość: 65

i_group_needed_member_add_power wartość: 75

i_group_member_remove_power wartość: 70

i_group_needed_member_remove_power wartość: 75

i_client_permission_modify_power wartość: 70

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 75

Oficer:

i_group_member_add_power wartość: 65

i_group_needed_member_add_power wartość: 70

i_group_needed_member_remove_power wartość: 70

i_client_permission_modify_power wartość: 65

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 65

Szeregowy:

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 65

Opublikowano

Niestety ale po takich ustawieniach nadal jest źle. Tzn Oficer może dać Dowódcy rangę Kara.

Sprawdź czy inne rangi jakie osoby posiadają nie kolidują z ustawieniami na tych rangach, jeśli ktoś ma inne rangi oprócz Dowódcy czy tych innych to wyczyść te permisje, które wypisałam. Dodatkowo możesz przeznaczać "skip" na tym wszystkim co wypisałam. I spróbuj jeszcze raz. Jeśli nie pomoże to mogę wejść na serwer i zobaczyć jaki jest problem oraz pomóc czy też wytłumaczyć. :)

Opublikowano

Dzięki jesteś wielka.... eeee to znaczy dziękuję bardzo, za Twoją pomoc ;). To teraz tylko przydało znaleźć bota, który umożliwi by ranga była na np 8h. Jedynie co udało się to zrobić by wyjście i wejście na Ts'a ją zdejmowało.

Wystarczyło z dodatkowych rang usunąć parametry:

i_client_permission_modify_power wartość: 

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 

Przy okazji pytanie co oznacza "kolumna" przyznanie w Grupach serwera?

Opublikowano

Dzięki jesteś wielka.... eeee to znaczy dziękuję bardzo, za Twoją pomoc ;). To teraz tylko przydało znaleźć bota, który umożliwi by ranga była na np 8h. Jedynie co udało się to zrobić by wyjście i wejście na Ts'a ją zdejmowało.

Wystarczyło z dodatkowych rang usunąć parametry:

i_client_permission_modify_power wartość: 

i_client_needed_permission_modify_power wartość: 

Przy okazji pytanie co oznacza "kolumna" przyznanie w Grupach serwera?

No, to tak jak napisałam. Daj screena to wtedy Ci odpowiem.

Opublikowano

Tak przy okazji jest jakiś sposób na sprawdzenie ilości osób na TS'ie z daną rangą?

Czy mogę zobaczyć kiedy ostatnio na ts'ie logował się Użytkownik X z rangą Y? Chodzi mi o sprawdzenie po tożsamości.

Opublikowano

Tak przy okazji jest jakiś sposób na sprawdzenie ilości osób na TS'ie z daną rangą?

Czy mogę zobaczyć kiedy ostatnio na ts'ie logował się Użytkownik X z rangą Y? Chodzi mi o sprawdzenie po tożsamości.

Co do zliczania z danej rangi to tutaj też możesz użyć bota i funkcji.

Jeśli chodzi o sprawdzanie to możesz spojrzeć na grupę i masz spis osób, potem kopiujesz dane id > idziesz do spisu użytkowników > używasz jego id lub nicku i masz spis - kiedy był ostatnio, jakie ma ip i jal nick. Pamiętaj, że nick łatwo zmienić to samo z id więc lepiej sprawdzaj po ip. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...