Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie w wieku 16 lat

watfro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zacznę od tego,że interesuję się streetwear'em.Jest to zajawka pochłaniająca sporo pieniędzy,które mógłbym wyciągać od rodziców ale wolę zarobić jakimś sposobem samemu.I tu właśnie rodzi się problem.

Jak zarobić mając 16 lat? Chodzi mi tu o zarabianie przez internet.Wiem,że mój znajomy w moim wieku zarabia na swojej grafice.

Jakim innym sposobem mogę zarobić/jak zacząć robienie czegoś w grafice,co potencjalnie może zapewnić mi zarobek?Podejrzewam,że nie będą to spore sumy,ale choćby 200 zł per miesiąc,byłoby sumą która pozwoliła by mi na posiadanie własnego budżetu i odciążenie swoich rodziców od większych wydatków na cokolwiek.

Opublikowano

Możesz zarabiać na buxach, inwestowanie - forex, subskrypcje sms, na uploadzie, na własnej stronie internetowej, bukmacherstwo. Jeśli nie masz umiejętności to raczej w grafikę bym się nie pchał (za dużo nauki - długo nim zarobisz pieniądze).  Na roznoszeniu ulotek można kilka groszy zarobić, lecz będą to małe sumy. Możesz też spróbować kupić coś taniej na lokalnych grupach na fb i sprzedać to drożej. :D

brak

Opublikowano

Na forum masz dział fanart, znajdziesz tam różne poradniki dotyczące robienia grafiki, tam też pewnie znajdziesz odpowiedź na pytanie jak zacząć.

A 200 złotych na miesiąc można wyciągnąć z wypełniania ankiet przez internet, możesz napisać do mnie, a podeślę ci kilka stron.

Oprócz tego są jeszcze różne inne metody zarobku (subskrybcje sms, ppi, ppd, buxy itp.).

1398258449-U383457.png

Opublikowano

Napisz mi na pw w czym jesteś dobry, jeżeli chodzi o pracę na komputerze. Pisanie tekstów, copywriting, tłumaczenia, programowanie? Napisz, a może uda mi się znaleźć dla Ciebie parę zleceń. :)

Opublikowano

Możesz zarobić na wykonywaniu akcji w necie, a jak lubisz klikać i masz czas, to możesz zarobić nawet 400 zł. Jeżeli chciałbyś w czymś takim brać udział, odezwij się na PW.

Opublikowano

Ja w sumie byłym zainteresowany jakimiś dodatkowymi fuszkami, za parę zł :) Jeżeli macie coś sprawdzonego 

Najbardziej sprawdzoną metodą jest nauczenie się jakiegoś fachu, i po prostu wykonywanie prac w tym kierunku. Jak dzisiaj zabierzesz się za grafikę, pisanie stron, czy cokolwiek innego, gwarantuję ci, że po pewnym czasie będziesz mógł wyciągnąć z tego pieniądze

Opublikowano

Bawienie się w giełdy,forex itp... Trzeba mieć jakiś sensowny kapitał żeby się w to bawić no i 2 sprawa też niesie to ryzyko za sobą. Wiec póki co powstrzymam się od tego rodzaju inwestycji.. Właśnie myślałem o grafice czy stronkach aczkolwiek z braku czasu juz bardzo dawno nic nie robiłem i wypadłem trochę z wprawy 

Opublikowano

No ale do zarabiania to trzeba mieć czas i głowe.

Za wiele ten komentarz nie wnosi, podobnie jak w innych wątkach./

No ja również jeżeli ktoś ma jakieś rozsądne propozycje to pisać na PW :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...