Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czemu na niektórych serwerach minecraft gracze mają lagi a admini nie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

bo majom permisje że sie nie ma lagów i nie chcom jej dać graczom

Opublikowano

Dużo zależy od ich połączenia internetowego.

(@mate1337 czemu trollujesz?)

...

Opublikowano

#butipsal przypuszczam, że mate1337 rzucił baita xD a co do pytania, to albo tak jak wspomniał butipsal, albo jak hostują u siebie na maszynach to działa innaczej, wtedy oni mają stałe łącze

Opublikowano

@Butipsal Rzucił baita, ale czemu? Widać, że pytanie na serio.

@topic

Przypomniało mi się, że jeśli grasz na polskich serwerach, a mieszkasz na Syberii to możesz mieć wysokie pingi i dlatego lagi.

...

Opublikowano

serwer stawiany w domu coś czuje na komputerze .... może by sobie wykupili maszynkę za 50 zł i postawili serwer lagów nie będzie 

Opublikowano

serwer stawiany w domu coś czuje na komputerze .... może by sobie wykupili maszynkę za 50 zł i postawili serwer lagów nie będzie 

Bzdury...

Ja też z własnego doświadczenia wiem (choć to było bardzo dawnoooo), że gracze skarżyli się

strasznie na lagi, a ja (jak i inni administratorzy serwera) nie mieli z nimi problemów.

Szczerze mówiąc nie wiem od czego to zależy, ktoś bardziej doświadczony się wypowie to

będzie dobrze, ponieważ też mnie to ciekawi.

Opublikowano

Gdzie stoi serwer? (Serwerownia, Lokalizacja)
Jak wyglądają te lagi konkretnie? 
Cofa/wyrzuca/etc

Jakie masz pingi do serwera  (w cmd windowsowym wklep "ping adres_ip")

Opublikowano

Jak na enderchescie stoi to sie nie dziwie, ja tam przy 70 graczach (32gb ramu najwiekszy pakiet jaki mozna kupic) mialem lagi, administracja odkad ma popyt na te serwery bo jest hosting rozreklamowany ma kazdego w dupie i tyle.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...