Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] CONTROLED - Sklep oraz strona na Twój serwer - WIP

theoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

controled_full_medium_white.png

Czołem gracze minecrafta. Chciałbym dziś ogłosić projekt nad, którym pracujemy - stroną oraz sklepem dla serwerów minecraft.
Założenie jest takie, że ma to być bardzo zaawansowany CMS oraz automatyczny sklep dla Twojego serwera!

Na chwilę obecną znajdujemy się na etapie planowania i projektowania, jednak zakładamy ten temat aby już od początku słuchać was - zapewne o wiele bardziej doświadczonych graczy minecrafta oraz właścicieli serwerów.

Nasza wstępna lista rzeczy, które zrobimy lub zrobiliśmy:

- Możliwość tworzenia własnych zakładek na stronie z poziomu panelu administratora

- Podłączenie wielu serwerów pod nasz skrypt (Ci, którzy mają własną sieć serwerów - wiemy o was ;p)

- Pełna automatyczność sklepu - jako właściciel nic nie robisz!

+ Statystyki serwerów podłączonych pod skrypt

- Statystyki sklepu oraz strony serwera

- Możliwość dodawania własnych reklam!

- Tworzenie Voucherów do sklepu

- Tworzenie promocji na produkty w Twoim sklepie

- Kilka szablonów do wyboru

- Możliwość dodawania własnych szablonów

Co jeszcze chcielibyście mieć w waszym sklepie, jakich funkcji nie posiada sklep, z którego aktualnie korzystacie?

Czego oczekujecie od strony serwerowej? Jak zaawansowany panel administratora chcecie?

Czy bylibyście w stanie za taki skrypt zapłacić? Jeżeli tak to ile?

Podzielcie się z nami waszą opinią na temat naszych planów - to pomaga!

Pierwsze screeny koncepcyjne:

Szablon 1 (zawieszony)

szablon2_1.jpg

Szablon 2 (zakodowany - gotowy)

szablon3_1.jpg

Dla moderatorów: marka StartCraft użyta w screenie jest w chwili obecnej marką fikcyjną - nie jest to reklama istniejącego serwera lub oprogramowania.

Opublikowano

Bardzo podoba mi się projekt, lecz mam nadzieję że oprawa front-end'owa jak i back-end'owa całej strony będzie się dobrze prezentować :)

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

@czerwonyznicz

Planujemy zrobić kilka pakietów, jeszcze nie zdecydowaliśmy się czy uwzględniać wersję darmową

Jeżeli ktoś ma propozycje czym mogłaby różnić się wersja darmowa od płatnej to bardzo chętnie przeczytamy wasze opinie.

Opublikowano

Przydało by się jakieś demo. Panel administratora. Różne systemy płatności.

Całokształt całkiem fajnie się zapowiada.

Opublikowano

Ładnie się prezentuje :) Czekam na jakieś demo jak jesteś chętny to mam dla ciebie fajny interes :) Posiadam projekt który by potrzebował rozwoju a ja na to czasu nie posiadam więc :)

1.png

Opublikowano

Konta. Coś takiego, że gracz zakłada konto w hostingu i wpłaca na nie kwotę np. 30zł PSC i kupuje tą kwotą na tym jednym koncie NA WIELU SERWERACH.

Np. 7 zł dam na VIPa na Skyblocku, a 14zł na WorldEdita na Freebuildzie. A resztę na diamenty na Survivalu.

Oczywiście wszystkie te serwery bazują na tym Itemshopie. 

Wreszcie byłby koniec z wpłacaniem osobno na każdy serwer. Według mnie to wygodniejsze rozwiązanie.

...

Opublikowano

Czy mógłbyś dodać coś takiego, jak ile osób jest na danym serwerze? Np. Survival, SkyBlock, Survival? :D I czy to płatne będzie. I jakieś demo byś dał? Odezwij sie na pw czy coś:D

I jakbyś dał inny wygląd tych SMS, bo tak brzydko są wszystkie koło siebie? Inny design podobny do nssv.* :)

[center][img]http://i.imgur.com/Uef6Fc1.jpg[/img][/center]

Opublikowano

Projekt wygląda bardzo ciekawie i interesująco, odezwę się na pv ;)

Szukam osób, które chcą stworzyć ze mną serwer, więcej informacji na priv

Opublikowano

Konta. Coś takiego, że gracz zakłada konto w hostingu i wpłaca na nie kwotę np. 30zł PSC i kupuje tą kwotą na tym jednym koncie NA WIELU SERWERACH.

Np. 7 zł dam na VIPa na Skyblocku, a 14zł na WorldEdita na Freebuildzie. A resztę na diamenty na Survivalu.

Oczywiście wszystkie te serwery bazują na tym Itemshopie. 

Wreszcie byłby koniec z wpłacaniem osobno na każdy serwer. Według mnie to wygodniejsze rozwiązanie.

Tak właśnie planujemy aby nasz system wyglądał.

Doładowujesz raz i wydajesz wirtualne punkty wedle własnego uznania.

Czy mógłbyś dodać coś takiego, jak ile osób jest na danym serwerze? Np. Survival, SkyBlock, Survival? :D I czy to płatne będzie. I jakieś demo byś dał? Odezwij sie na pw czy coś :D

I jakbyś dał inny wygląd tych SMS, bo tak brzydko są wszystkie koło siebie? Inny design podobny do nssv.* :)

Licznik osób będzie jako jedna z funkcji

Projekt wygląda bardzo ciekawie i interesująco, odezwę się na pv ;)

Czekam na PW w takim razie.

Dzięki za miłe słowa.

Opublikowano

Projekt fajny, na pewno potestuję :) .

Pss. W tytule nie powinno być VIP? Zamiast WIP

XDDDDDDDDDD jak zwykle się ośmieszysz pajaciu

Opublikowano

jak długo zejdzie z tworzeniem tej stronki ? jestem ciekaw bo bym sam po testował i jeszcze 1 czy psc będzie z automatu ??

Opublikowano

@grio

Myślę, że do pierwszego demo samego wyglądu i nielicznych systemów trzeba poczekać co najmniej tydzień.

Sklep mamy zamiar zrobić tak aby automatycznie obsługiwał: SMS, przelewy, PSC i być może paypal

Opublikowano

@f5

Dajcie znać jakie firmy obsługujące płatności chcielibyście móc dodać w naszym projekcie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...