Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nintendo DSi nie włącza się

arni1000

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Mam problem z konsolą NINTENDO DSi. Konsola nie chce się włączyć.Jak podłącze ją do ładowarki to mruga pomarańczowa dioda od ładowania baterii w instrukcji pisze że to problem źle zainstalowanej baterii jak bateria jest dobrze zainstalowana.Prawidłowo przy ładowaniu powinna dioda świecić(nie mrugać) i po naładowaniu zgasnąć a ona cały czas mruga .Jaki może być powód tego problemu?

Zauważyłem jeszcze że jak podłącze pod ładowanie konsole do dioda od ładowania mruga na pomarańczowo tak jak pisałem wcześniej i jak chce włączyć konsole to przez ułamek sekundy mignie dioda zasilania na niebiesko i mrugająca dioda od ładowania się całkowicie wyłączy potem od łącze i podłącze ładowarkę i znowu mruga.Czy na pewno jest to wina zużytej baterii czy może coś padło w konsoli od ładowania baterii a może jeszcze coś innego.Faktem jest że sprawdzałem woltomierzem baterie i jest rozładowana całkowicie nawet jak podłącze konsole na długo do ładowania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...