Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Terraria Otherworld powstaje od nowa!

ThePoc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! 

Po paru miesiącach milczenia twórcy Terrari Otherworld ogłosili, że prace nad Terrarią Otherworld zostaną zaczęte od nowa. Gra widocznie Relogic się znów nie spodobała. Do tej pory odpowiedzialne za tytuł było Engine Software. Do tworzenia Terrari Otherworld od nowa jest teraz odpowiedzialne Pipeworks Software. Więc na Spin-off będziemy musieli jeszcze bardzo długo poczekać! :(

Więcej możecie się dowiedzieć stąd: http://www.eurogamer.pl/articles/2017-04-05-terraria-otherworld-spin-off-popularnej-gry-powstaje-od-nowa

Opublikowano

czytałem o tym 2 tygodnie temu i myślałem że był to żart na prima aprilis :( co do tego to ciesze się i zarazem jestem BARDZO ZŁY, terraria przyzwyczaila nas do dobrej mechaniki,"płynnego" działania, oraz dobrej walki ci co grają wiedzą o czym mówie po prostu jest to dobrze zrobione, patrząc na filmiki z otherworlda widziałem że jest to zupełnie inne podejście wszystko jak by spowolnione o 40% sama walka strasznie wolno wyglądająca i pewnie też dla tego zrezygnowali z tej wersji, terraria powina być terraria przynajmniej jezeli chodzi o mechanike poruszania się oraz walki.

76561198013232167.png

Opublikowano

czytałem o tym 2 tygodnie temu i myślałem że był to żart na prima aprilis :( co do tego to ciesze się i zarazem jestem BARDZO ZŁY, terraria przyzwyczaila nas do dobrej mechaniki,"płynnego" działania, oraz dobrej walki ci co grają wiedzą o czym mówie po prostu jest to dobrze zrobione, patrząc na filmiki z otherworlda widziałem że jest to zupełnie inne podejście wszystko jak by spowolnione o 40% sama walka strasznie wolno wyglądająca i pewnie też dla tego zrezygnowali z tej wersji, terraria powina być terraria przynajmniej jezeli chodzi o mechanike poruszania się oraz walki.

Ja tam wolę żeby walka była powolniejsza i trudniejsza. W Terrari wszystko szło bardzo szybko. Każdy boss był bardzo łatwy. Itemy były zbyt OP. Te wszystkie potki w ogóle nie były potrzebne. W Terrari Otherworld na pewno to wszystko by było zmienione.

Opublikowano

zagraj sobie na trybie experta z modem na afixy na mobach i bosach zmienisz zdanie o łatwości gry. a jak by nie patrzec to wlasnie troche sie mylisz bo jak gra bedzie wolniejsza to wlasnie bedzie latwiejsza bo masz wiecej czasu reakcji.

76561198013232167.png

Opublikowano

zagraj sobie na trybie experta z modem na afixy na mobach i bosach zmienisz zdanie o łatwości gry. a jak by nie patrzec to wlasnie troche sie mylisz bo jak gra bedzie wolniejsza to wlasnie bedzie latwiejsza bo masz wiecej czasu reakcji.

Expert easy! A mody nie wchodzą w grę bo to wymyślona rzecz przez graczy. A Terraria Otherworld to w końcu ma być grą, w której będzie trzeba myśleć i rozumieć. W Terrari myślałem, że steruję marionetką, która wykonuje moje polecenia i była ustawiona tak aby mi nic w niej nie przeszkadzało.

• 3 tygodnie później...
Gość ArtSergy
Opublikowano

Po samych trailera nowej terraria wyglądała ona tak jakby była napisana gdzieś na serwetce podczas obiadu w firmie i zaprogramowana w the games factory. Bardzo dobrze że cała koncepcja została zmieniona ponieważ całkowicie zniszczyło by to bardzo dobrą markę. Mam nadzieję że całość pójdzie w dobrym kierunku.

Opublikowano

Prace nad Terraria:OW wiadome są od 2015r  do tej pory powstało kilka gameplayów a niedawno powstał subreddit na reddicie poświęcony terrari:OW więc premiera się zbliża lecz na pewno nie wielkimi krokami według mnie pewnie czerwiec 2018r 

Opublikowano

@4Get4up

Dali informacje że teraz nad Terraria:OW siedzi inna firma bo tamta nie sprostała oczekiwaniom, i że większość trzeba zrobić od nowa więc sam rok 2018 jest jak dla mnie zbyt optymistyczny, no chyba że końcówka.

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...