Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki czolg kupic?

NemiYT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Ci czołg średni T26E4 SuperPershing, który nie wymaga wybitnych umiejętności do niezłej gry nim. Możesz spróbować też z Lowe, jednak musisz mieć nieco większe doświadczenie i przygotować się na grę wierzą.

Opublikowano

Od siebie mogę polecić Ci czołg średni T26E4 SuperPershing, który nie wymaga wybitnych umiejętności do niezłej gry nim. Możesz spróbować też z Lowe, jednak musisz mieć nieco większe doświadczenie i przygotować się na grę wierzą.

Lówe z Persem pomyliłeś odnośnie umiejętności. Jak nie znasz weakspotów na Persie to zarobek jest śmieszny, a Lowe i jego działo nawet dla noobka robi robotę. Nie kłuje Cię w oczy ta "wierza"? 

Osobiście polecam najlepiej Defender, Liberte albo Skorpion, ale ich obecnie nie ma w sklepie i nwm czy wrócą i kiedy. Z tych obecnych to CDC albo FCM

Opublikowano

Lówe z Persem pomyliłeś odnośnie umiejętności. Jak nie znasz weakspotów na Persie to zarobek jest śmieszny, a Lowe i jego działo nawet dla noobka robi robotę. Nie kłuje Cię w oczy ta "wierza"? 

Osobiście polecam najlepiej Defender, Liberte albo Skorpion, ale ich obecnie nie ma w sklepie i nwm czy wrócą i kiedy. Z tych obecnych to CDC albo FCM

Jeśli już polecają mu SuperPersa to T26E5 jest lepszy jeśli chodzi o amerykańskie czołgi. Defender i Liberte jak najbardziej jeśli mu się nie spieszy. 

Jeżeli jest nowym graczem to chyba Lowe będzie wybaczał mu najwięcej błędów. 

Opublikowano

Najlepszy po zarobek dla nowego jest is6 ma mocny pancerz ni rzuca go na 10t czasami na 9t ale bez problemowo idzie zrobic wszystkie sa tylko problemy z przebiciem niemieckich z przodu

Do tego jest w miare mobilny

57902b28774feb9a0301c579530ab27f.jpg

Opublikowano

Autorze tematu, a jaki masz najwyższy tier i jakie linie? Jakie narodowości?

Generalnie, kupując czołg Premium trzeba się dobrze zastanowić, by wykorzystać go jak najlepiej. Obecnie zarobki na "premiumczołgach" nie są tak duże jak kiedyś, a nowy/świeży gracz może się zdziwić, że Premium i "tak mało". Żeby odczuć różnice w zarobkach trzeba trochę pograć odpowiednikami czołgów Premium, w odp. linii.

Reasumując. Jeśli grasz maksimum VI tierem, to odpuść sobie ten zakup.

A tak z tym "wybaczaniem błędów", do końca też tak nie jest. Owszem Twój czołg tak, ale co z tego, jak zarobek rzędu 20k. Czołg, nawet Premium sam nie jeździ i nie strzela... nawet Löwe i is-6 ;-)

test

Opublikowano

Witam mam 250zl psc i chcę kupić czołg premium tylko nwm jaki z 8 tieru.

Ss: http://i.imgur.com/mhsEMzf.jpg

2P:

Czy za 17k golda dojde do X tieru albo borsuka ?

Na obecną chwilę nie ma ciekawych czołgów do kupienia za kasę. Lorki ci nie polecę bo jest dla doświadczonych graczy.

"Odkrywanie" czołgów z drzewka za złoto to najgłupszy pomysł jaki słyszałem. Na jakich tierach chcesz zdobywać doświadczenie, na 10???

Raz że będziesz psuł rozgrywkę to jeszcze zarobki będą sporo na minusie.

Najlepiej weź złoto, a czołgi kup jak będzie zniżka (5 tier - 50%, 6-7 tier - 30%, 8 tier - 15%)- wtedy najwięcej kupisz i zaoszczędzisz.

Jak podasz jakie już masz premki, jakie drzewkowe, jakimi ci się najlepiej gra itp. to można coś doradzać inaczej to wróżenie z fusów. ;)

Ewentualnie jak chcesz kupować za kasę to poczekaj jak będzie np. Skorpion, Defender, Patriot, czy Liberte - są najbardziej OP na obecną chwilę.

Opublikowano

@ChoryRap. Zależy w jakich rękach, kto nim gra. Dostałem kiedyś E25, wszyscy go chwalą, nawet teraz po zmianach. Niestety ta "pchła" wyjątkowo mi nie leży. Po kilkunastu bitwach, stoi i się kurzy.

test

Opublikowano

Najlepszy po zarobek dla nowego jest is6 ma mocny pancerz ni rzuca go na 10t czasami na 9t ale bez problemowo idzie zrobic wszystkie sa tylko problemy z przebiciem niemieckich z przodu

Do tego jest w miare mobilny

W nowym patchu który wejdzie na serwer za 2 tygodnie, IS-6 może mieć sporego buffa ze względu na losowania. Jeśli WG zostawi tak jak jest teraz na piaskownicy to IS-6 będzie bardzo często losowany na topce w bitwach. Przebicie 175 na przeciwpancernych jest bardzo słabym wynikiem, mało doświadczony gracz w ogóle sobie na nim nie poradzi, nie wiedząc o słabych punktach w czołgach przeciwnika.

Witam mam 250zl psc i chcę kupić czołg premium tylko nwm jaki z 8 tieru.

Ss: http://i.imgur.com/mhsEMzf.jpg

2P:

Czy za 17k golda dojde do X tieru albo borsuka ?

Na obecną chwilę nie ma ciekawych czołgów do kupienia za kasę. Lorki ci nie polecę bo jest dla doświadczonych graczy.

"Odkrywanie" czołgów z drzewka za złoto to najgłupszy pomysł jaki słyszałem. Na jakich tierach chcesz zdobywać doświadczenie, na 10???

Raz że będziesz psuł rozgrywkę to jeszcze zarobki będą sporo na minusie.

Najlepiej weź złoto, a czołgi kup jak będzie zniżka (5 tier - 50%, 6-7 tier - 30%, 8 tier - 15%)- wtedy najwięcej kupisz i zaoszczędzisz.

Jak podasz jakie już masz premki, jakie drzewkowe, jakimi ci się najlepiej gra itp. to można coś doradzać inaczej to wróżenie z fusów. ;)

Ewentualnie jak chcesz kupować za kasę to poczekaj jak będzie np. Skorpion, Defender, Patriot, czy Liberte - są najbardziej OP na obecną chwilę.

Dobrze piszesz, najlepiej jakby wybrał premkę ze swojego drzewka technologicznego. Ja bym mu nie polecał czołgów za golda, bo nie są wcale takie mocne w porównaniu z tymi powyżej. Ja mam Patriota i zarabiam zawsze, gdyż pestka kosztuje 250 kredytów. Można strzelać do woli, ale to trzeba lubić grę na wieżę.

Opublikowano

No i tak to wygląda:

Zayzayer

Yesterday, 12:58 PM

"Nie wiem od jak dawna, gram od 2 miesięcy. Czołgi ciężkie nie stanowią już żadnego problemu dla nikogo. Przebija je każdy i jak i gdzie i kiedy chce...

To jest żałosne... Nie wspomnę już o T34 premium. W to g... wchodzi wszystko.... A podobno był to czołg pancerny. Ale już nie jest.

Wyjeżdżam na jeden, dwa czołgi średnie i to one powinny się zastanawiać co ze mną zrobić, a te rozwalają mnie na kilka hitów. Przecież to jest bez sensu..."

Nie wiem, czy to nasz bohater, ale to jest to, o czym piszemy ;-)

test

Opublikowano

Ja osobiście polecam w JagdTiger 8.8 jest on już nie dostępny lecz czasem jest on dodawany do sklepu. Jest on bardzo dobrym zarabiaczem, w dodatku jego szybkostrzelność + jezeli schowasz dolną płytę do jest on maszynką do zabijania.

Oprócz tego czołgu polecam również T34 czyli amerykanina 8 poziomu. Wieżę ciężko przebić, lecz kadłub jako taki jest dość mocno przebijalny, za to jego działo radzi sobie spokojnie na wyższe tiery. 

Zanim podejmiesz posprawdzaj najlepiej na serwerze testowym który bardziej do Ciebie pasuje. 

"Życie jest okrutne. Dlaczego życie po życiu miałoby być lepsze?" ~ Davy Jones

Opublikowano

Ja osobiście polecam w JagdTiger 8.8 jest on już nie dostępny lecz czasem jest on dodawany do sklepu. Jest on bardzo dobrym zarabiaczem, w dodatku jego szybkostrzelność + jezeli schowasz dolną płytę do jest on maszynką do zabijania.

Oprócz tego czołgu polecam również T34 czyli amerykanina 8 poziomu. Wieżę ciężko przebić, lecz kadłub jako taki jest dość mocno przebijalny, za to jego działo radzi sobie spokojnie na wyższe tiery. 

Zanim podejmiesz posprawdzaj najlepiej na serwerze testowym który bardziej do Ciebie pasuje. 

Jeżeli chodzi o JagdTiger 8.8 to 4 dni temu taki kod na niego był, ale nie wiem czy aktualny.

http://rykoszet.info/2017/04/12/kod-bonusowy-2/

Jak dla Mnie to T26E5 jest lepszy niż T34, zarobki o niebo lepsze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...