Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ustawienie grup klanowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam problem z TS'em :/

Na moim TSie różne klany mogą mieć prywatne kanaly w strefie VIP.

Teraz problem jest taki, że typy z klanu jednego klanu mogą wchodzić na kanały 2 klanu chociaż są one zabezpieczone ograniczoną liczbą miejsc (0).

Jakieś fixy ?

Z góry dzięki ;3

Problem z BoL'em ? Pisz do mnie. ;P

Opublikowano

Jeśli ranga serwerowa ma zaznaczoną tą opcje: b_channel_join_ignore_maxclients

To ją wyłącz. 

Zaraz sprawdzę :3

Opublikowano

To ją wyłącz. 

A, jeśli chcesz żeby dane osoby mogły chodzić po strefie to polecam po prostu zrobić rangę kanałową, która posiada te permisje:

6171414921133961237309.png 

Bo ustawianie permisji w rangach globalnych sprawia, że mają te permisje na całym serwerze, a nie strefie. 

Opublikowano

To ją wyłącz. 

A, jeśli chcesz żeby dane osoby mogły chodzić po strefie to polecam po prostu zrobić rangę kanałową, która posiada te permisje:

Bo ustawianie permisji w rangach globalnych sprawia, że mają te permisje na całym serwerze, a nie strefie. 

Działa, ale teraz ludzie z mojego teamu nie mogą chodzic po kanalach mojego teamu

Opublikowano

Ja u siebie stosuję proste rozwianie z opcją b_channel_join_ignore_password w grupie kanałowe posiada ją rangi: Head Channel Amin, Channel Admin, Operator, Voice, Zweryfikowany.

W ten sposób każdy użytkownik, który posiada wyżej wymienioną opcję może wejść na kanał nawet w momencie podania złego hasła.

Opublikowano

To ją wyłącz. 

Działa, ale teraz ludzie z mojego teamu nie mogą chodzic po kanalach mojego teamu

No napisałam Ci, stwórz sobie rangę kanałową - ustaw ją tak jak na screenie i nadaj tą rangę osobom na kanałach gdzie mają wchodzić.

Jednak, jeśli chcesz żeby osoby wchodziły po wszystkich kanałach to stwórz rangę serwerową "pełne wejście" czy jak tam chcesz ją nazwać i nadaj te same uprawnienia co na screenie ale pamiętaj, że ma wejście na wszystkie kanały. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...