Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Linki z programów nie otwierają się w przeglądarce

LeoWoj

Pytanie

Opublikowano

Siemka. Mam pewien problem od kilku miesięcy ale od niedawna zaczął ciążyć.
Otóż mam na komputerze IE, Mozille oraz Chroma. Chrome ustawiony jako główny, problem polega na tym że nie ważne kiedy oraz w jakiej aplikacji nacisnę na link aby otworzył przeglądarkę, mam tu na myśli np. Podczas łączenia konta Twitch z discordem jest odnośnik (w aplikacji discorda) który powinien otworzyć stronę z twitchem, to samo w grze Minion Masters, gra powinna otworzyć przeglądarkę z linkiem. Jak ktoś na skype/ dsc. wysyła link i kliknę na niego to nie otwiera się, muszę zawsze ręcznie kopiować adres. Próbowałem już reinstalować chroma, robiłem research ale nie mogę nic znaleźć, byłbym wdzięczny za pomoc.

@Edit

Znalazłem coś takiego:

Problem w tym że na liście nie mam chroma, a jedynie firefoxa i IE.

2e102b5f9b77b.jpg

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Win7 Professional 64bitowy

Edit

Wchodząc w panel programów domyślnych i wybierając przykładowo firefoxa, klikając "Wybierz ustawienia domyślne dla tego programu" w kolumnie "Bieżące domyślne" pisze nieznana aplikacja. Teoretycznie moją domyślną przeglądarką jest chrome (Ustawione po przez kliknięcie przycisku w przeglądarce), ale windows zachowuje się jakby go nie widział. :/

2e102b5f9b77b.jpg

Opublikowano

Spróbuj zrobić link do strony, czy plik html, htm itp,  zapisać go na pulpicie. Trzymając CTRL prawy myszki OTWÓRZ ZA POMOCĄ... wybierz Chrome i zaznacz jako domyślną akcję. 

Najlepiej to ściągnij instalkę Chrome i otwórz ją jako administrator, zainstaluj. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Spróbuj zrobić link do strony, czy plik html, htm itp,  zapisać go na pulpicie. Trzymając CTRL prawy myszki OTWÓRZ ZA POMOCĄ... wybierz Chrome i zaznacz jako domyślną akcję. 

Najlepiej to ściągnij instalkę Chrome i otwórz ją jako administrator, zainstaluj. 

To tak, zapisałem link do strony, w domyślnych programach nie było chrome to wszedłem w katalog i wybrałem ręcznie- stronę zapisaną otwiera gdy go ustawie. Mimo tego nadal nie otwiera linków z innych aplikacji kiedy na nie klikam. Spróbowałem go przeinstalować, zresetować kompa i nadal to samo :/

2e102b5f9b77b.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...