Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na wstępie zaznaczę, że przekopałem już naprawdę sporą część internetu w poszukiwaniu rozwiązania mojego problemu, niestety wszelkie działania nie przyniosły skutku.

Problem pojawił się po przerzuceniu się na dysk SSD, co wiąże się z ponowną instalacją systemu no i oczywiście kochanego CSka. Uradowany uruchomiłem grę na nowym Win10 (poprzednio Win7), ale pojawiła się tzw. pływająca myszka. Z tego co pamiętam na poprzednim systemie też się z tym spotkałem, tyle że wtedy była to chyba kwestia jakiejś jednej komendy.

Tym razem podjąłem następujące kroki:

* Próbowałem (myślę, że wszystkich) komend ustawiających myszkę.

* Instalowałem grę ponownie.

* Wyłączyłem synchronizacje pionową zarówno w panelu nvidii jak i w grze.

* Aktualizowałem sterowniki karty graficznej oraz myszki.

* Pobrałem mouse fixa od MarkC poprawiającego akceleracje.

* Sprawdzałem spójność plików CSGO.

Gram na Lenovo Y50, Myszka: Logitech G502 (chociaż najprawdopodobniej to i tak nie jest wina sprzęty skoro na Win7 było wszystko w porządku).

Czy ktoś z Was już się z tym spotkał? Dziękuję za wszelkie propozycje rozwiązania problemu. Pozdrawiam.

Opublikowano

Ustaw najnizsze ustawienia w csie i sprawdz jak chodzi wtedy. U mnie myszka plywa gdy mam za wysokie  ustawienia w nowych grach(oczywiscie v sync wylaczony) a skoro zainstalowales win 10 to moze jest spadek wydajnosci.

"Pewność wypisaną mam na twarzy"

Opublikowano

Może coś w Windowsie 10? On ma dużo jakichś tam badziewia synchronizacji i c**j wie co jeszcze. Na twoim miejscu wrocilbym na win 7 już dawno.

Opublikowano

Zainspirowaliście mnie tym windowsem i z ciekawości odpaliłem cska w trybie zgodności z win7 no i ku**a śmiga jak za dawnych lat! :D Pozostaje jedna kwestia, jak odpalić mecz? Po włączeniu w trybie zgodności na starcie pojawia się komunikat VAC przez co nie można włączyć meczu.

Co do pływającej myszki, trudno opisać jakie to dokładnie odczucie. Wydaje mi się, że to po prostu opóźnienie, wszyscy piszą żeby wyłączyć akcelerację, żeby się tego pozbyć więc prawdopodobnie jeśli włączysz akceleracje to się przekonasz jak to jest mieć pływającą myszkę :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...