Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Najlepsza postać?

D3zYbbb

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Definitywnie Yasuo, ponieważ wymasterowany jest nie do zajechania i pierdoli patch notesy Riot kurwa games.

Ma CC, jest mobilny, może przeskakiwać przez ścianę, niskie cooldowny, blokuje prawie wszystkie skillshoty, może się  "tepnąć" z R u wroga, ma możliwość pomijania animacji.

Żyć, nie feedować.

Każda postać jest najlepsza jak ją wymasterujesz lul. Głowa boli od takich tematów a o ludziach którzy się w nich wypowiadają i podają swoje typy(typu yasuo wyżej) to już nie wspomnę  :v

XDDDDDDDDDDD

Opublikowano

wydaje mi się, że postacie pod kryta i dużym lifestealem, lub... Trynda z niezniszczalnością :D Klikasz R i niszczysz przeciwnikow, masz slowa z W, doskok z E ktorego cooldown sie zmniejsza za kazdym razem gdy uderzysz krytycznie. Polecam na 2 poziomie wypelnic pasek furii, miec ulepszone Q oraz E i po prostu wbic sie w przeciwnika z ignitem. Na pewno zabijesz, no chyba, że grasz na teemo. Na ten s**t nie da się wygrać ;c

Opublikowano

Każda postać jest najlepsza jak ją wymasterujesz lul. Głowa boli od takich tematów a o ludziach którzy się w nich wypowiadają i podają swoje typy(typu yasuo wyżej) to już nie wspomnę :v

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Ofc, Riven, Yasuo i Teemo.

Teemo to fajny pick, nie dość że silny, to jeszcze powodujący raka w enemy. Ten mały sk*****n jest strasznie mobilny.

Przetestuj, polecam. 

PS. Zbinduj sobie jeszcze śmiech na każdy skill i 7lv masterii jak wbijesz XDD

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

(Jest to mój sposób grania, gdzie wolę grać defensywnie, proszę o nie hejtowanie).

Według mnie nie ma stwierdzenia "Najlepsza postać", bo meta oraz upodobania się ciągle zmieniają. Jak ktoś gra dobrze, to nawet na kontrę sobie poradzi.

Ale tak ogólnie jeśli miałbym wybierać swoją postać, która gram i uważam ją za najlepszą z powodu różnych aspektów, które mi odpowiadają w tej postaci to Orianna, postać, która jest bardzo mocna i nawet łatwa.

Mój core built to:

Start gry:  RU9bkyW.png  ixKdi6I.png  (Potka jako ciasteczko z masterki)

Pierwszy powrót do bazy: 9QZPLJX.png  XXzUAbX.png

I następnie zazwyczaj w tej samej kolejności:   

Dokańczam:   GQwB7tg.png  WEpUh9M.png

co po stakowaniu many zmienia się w:  8eBGYx1.png   Używając daje nam tarczę :

fP3G2l4.png

dalej buduję VLxtvoG.png   1924W5h.png co daje nam cooldowny, duża ilość ap + bezpieczeństwo (Zhonya + tarcza z uścisku serafina)

Resztę itemów należy dobrać pod sytuacje w jakiej się znajdujemy, czyli takie, które będą dobre przeciwko wrogiej drużynie.

Orianna jest najlepsza w late game, ponieważ bardzo niskie cooldowny na Q i W pozwalają nam poke'owac przeciwników. Dodatkowo mamy tarczę z E. Skill E możemy także nałożyc na naszego sojusznika, który inicjuję w teamfight (musimy trzymać się w zasięgu, żeby kulka nie wróciła) i gdy on się wbije, to my po prostu klikamy R.

Zazwyczaj maxuje Q i W na zmiane, bo pozwala to łatwo farmić a W obijać przeciwnika.

Jeśli chciałbyś się dowiedzieć, jaki item co robi, to odwiedź stronę Ligi Legend, w której masz przejrzyście wszystko opisane z łatwym systemem szukania 

http://gameinfo.eune.leagueoflegends.com/pl/game-info/items/

Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, to zgłoś się na pw :)

Opublikowano

Według mnie nie ma stwierdzenia "Najlepsza postać", bo meta oraz upodobania się ciągle zmieniają. Jak ktoś gra dobrze, to nawet na kontrę sobie poradzi.

Ale tak ogólnie jeśli miałbym wybierać swoją postać, która gram i uważam ją za najlepszą z powodu różnych aspektów, które mi odpowiadają w tej postaci to Orianna, postać, która jest bardzo mocna i nawet łatwa.

Mój core built to:

Start gry:  RU9bkyW.png  ixKdi6I.png  (Potka jako ciasteczko z masterki)

Pierwszy powrót do bazy: 9QZPLJX.png  XXzUAbX.png

I następnie zazwyczaj w tej samej kolejności:   

Dokańczam:   GQwB7tg.png  WEpUh9M.png

co po stakowaniu many zmienia się w:  8eBGYx1.png   Używając daje nam tarczę :

fP3G2l4.png

dalej buduję VLxtvoG.png   1924W5h.png co daje nam cooldowny, duża ilość ap + bezpieczeństwo (Zhonya + tarcza z uścisku serafina)

Resztę itemów należy dobrać pod sytuacje w jakiej się znajdujemy, czyli takie, które będą dobre przeciwko wrogiej drużynie.

Orianna jest najlepsza w late game, ponieważ bardzo niskie cooldowny na Q i W pozwalają nam poke'owac przeciwników. Dodatkowo mamy tarczę z E. Skill E możemy także nałożyc na naszego sojusznika, który inicjuję w teamfight (musimy trzymać się w zasięgu, żeby kulka nie wróciła) i gdy on się wbije, to my po prostu klikamy R.

Zazwyczaj maxuje Q i W na zmiane, bo pozwala to łatwo farmić a W obijać przeciwnika.

Jeśli chciałbyś się dowiedzieć, jaki item co robi, to odwiedź stronę Ligi Legend, w której masz przejrzyście wszystko opisane z łatwym systemem szukania 

http://gameinfo.eune.leagueoflegends.com/pl/game-info/items/

Jeśli miałbyś jeszcze jakieś pytania, to zgłoś się na pw :)

triggered_by_mrlorgin-d9aahmc.png Kropla na Oriannie???

Człowieku, kto ci dał kidmoderatora?

Po pierwsze, na Oriannie nie buduje się do c***a pana kropli. Uścisk serafina jest zbędny.

MARNUJESZ POTENCJAŁ ORIANNY DO SNOWBALLOWANIA GRY W EARLY GAME.

Wystarczy morelka, a nie. Maksuje się Q, w ekstremalnych przypadkach E. 

Poza tym budowanie tak wcześnie butów jest zbędne. (mamy W do przyspieszania siebie i powinniśmy grać z ghostem)

Opublikowano

Irelia mój kumpel nią gra 1 pierwszy nią na EUNE i ani raz nie przegrał nią topa chyba że przychodził do niego enemy jungler XXX to wtedy ciężko miał 

Q-Doskok dobijanie

W-Leczenie pasywne oraz jak włączysz to masz z wszystkiego większe leczenie 

E-Stun albo slow jeżeli przeciwnik ma więcej hp od cb to stunujesz go hp przelicza się na %

R-Heal oraz czasami służy do dobitek 

I ogółem tankowa true dmg na początku możesz mieć problemy z ogarnięciem jej 

Opublikowano

Raczej ciężko jednoznacznie stwierdzić, bo jeden pick wyklucza drugi - coś jak gra w papier, kamień i nożyce. Możesz mówić, że kamień najlepszy ale i tak jest kontrowany papierem. :)
Największy potencjał na soloQ ma moim zdaniem Talon - proste zabijanie na lini i łatwe roam'y, dopóki nie trafi na kogoś lepszego.

Opublikowano

Nie ma jednej postaci ktora jest najlepsza, sa postacie ktore sa silne w obecnym patchu i to mozesz sprawdzic w internecie (dzieki , bufie samej postaci ,itemu lub masterki jest po prostu silniejsza od innych) ale nawet to nie sprawia ze jest to najlepsza postac poniewaz wszystlo sie zmienia, dla mnie najlepsza postacia jest zed/azir poniewaz sa to postacie trudne do wymastwrowania i dopiero jesli bedziemy potrafic grac ta postacia bedzie ona najlepsza ;)

u1lc.png
Opublikowano

Master Yi do platyny max bo wyżej dostaniesz cc i leżysz a niżej siejesz totalny rozpierdul.Budujesz go w tanky attack speed maczetka żółta>botrk>butki pod attack speed>tytanic hydra>DM plate>GA i jesteś nie do zajebania a z fervorem wjeżdżając w tf jak dzik w szyszki ubijasz adc na 3 aa a potem jak leci kolejno.W dodatku jakiś patch temu dostał buffa na range Q,twoje W czyni z ciebie skałe która tankuje strzał od wieży na 100hp.Postać która nie wymaga żadnych specjalnych umiejętności,jedynie reflex aby umieć zdodgowac z Q np. stun.Podsumowując Free Elo obecnie a buRITO games decyduje się na kolejny nerf shaco oraz bezsensowne zmiany wpływające na bot lane np.nerf exhausta.Tak bardziej poważnie (co wcale nie wyklucza mistrza wpierdolu yi) jest kassadin.Wrócił do mety,na linii naprawdę spory harras,burst,mamy escape,nazwałbym go bezpiecznym pickiem nawet jeśli przyjdzie nam przegrywać linię jesteśmy w stanie farmić i zrobić robotę w late.Duży potencjał na wszelki roam,ult jest obszarowy co czyni go jeszcze bardziej silniejszym,ostatnio zbuffowany co przywróciło go właśnie do mety.Prawdopodobnie rzadko spotykany na dywizjach niższych niż platyna.Ogółem świetnie odgrywa rolę apc oraz jest jako tako tanky co powoduje z niego na dzień dzisiejszy wartego zauważenia championa.

Opublikowano

Jak dla mnie najlepsza postać jest Draven, zrobiłem nawet do niego poradnik a czemu jest dla mnie najlepszy? Moja rola zawsze była ADC szukałem adcera którym mogłem grać agresywnie i która nie była za łatwa, grałem vaynie ale mi się nie spodobała więc zagrałem Dravenem i już 2 rok nim gram.

1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...