Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Karma czy Akali

Ni0sz3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Naprawdę nie wiem kim już grać,spadłem z g1 do g4 i szukam jakiegoś nowego picka, zastanawiam się nad midem supportującym typu Karma, ma to sens ? Czy akali, która posiada dobry roam a to się bardzo mocno liczy, co myślicie?

Opublikowano

Akali jest mocna, ale imo bardziej teamowo przyda się Karma - aoe shield + movement speed, mantra + slow/snar. 

ezgif-com-effects.gif

Opublikowano

Polecam Karme. Postać na dwie pozycje miło się gra dosyć ciekawie. No i jeśli się troszkę nafiduje i odpali swojego ult'a z Q to potrafi obić wszystkich którzy dostaną do połowy hp.

Opublikowano

zdecydowałem, kupiłem karmę i gram mid/support, na razie 3/0 w meczach i dwa razy s+ ;) wiem, że może nie ten dział, ale mógłby ktoś wypowiedzieć się w sprawie buildu na mida ? przed chwilą grałem graal+tabularz+obuwie maga i od razu rabadon, bo łatwa gierka, ale zastanawiam się czy robić morello bez tego trybularza/u (?) Jaka jest Wasza opinia na ten temat ?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące synergii z toplejnerem. Gram zazwyczaj duo z kumplem, który gra galio, ale zastanawiam się jaki pick z karmą da fajne połączenie, mam tu głównie na myśli dobrą inicjację w tf dzięki aoe shieldowi i ms, bo według mnie jest to jeden z ważniejszych elementów w wygrywaniu gier. Macie jakieś pomysły ?

Opublikowano

Polecam Karme. Postać na dwie pozycje miło się gra dosyć ciekawie. No i jeśli się troszkę nafiduje i odpali swojego ult'a z Q to potrafi obić wszystkich którzy dostaną do połowy hp.

Trzech pozycjach:

-Mid

-Supp

Mam jeszcze jedno pytanie dotyczące synergii z toplejnerem. Gram zazwyczaj duo z kumplem, który gra galio, ale zastanawiam się jaki pick z karmą da fajne połączenie, mam tu głównie na myśli dobrą inicjację w tf dzięki aoe shieldowi i ms, bo według mnie jest to jeden z ważniejszych elementów w wygrywaniu gier. Macie jakieś pomysły ?

Jeśli chodzi o ADC to najlepsze połączenie Karma ma z Vayne.

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Trzech pozycjach:

-Mid

-Supp

Chodzi mi o synergie z topem a nie adc,żeby dobrze ze sobą współgrały podczas inicjacji tf

Opublikowano

Trzech pozycjach:

-Mid

-Supp

Chodzi mi o synergie z topem a nie adc,żeby dobrze ze sobą współgrały podczas inicjacji tf

singed, heca, rumble moze

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Darius, Illaoi, Panth, Mao albo Naut.

Dajesz dla wszystkich wyżej opisanych mvs i lecicie, oprócz Pantheona. (Dla niego dajesz wszystko co się da po ulcie ;p)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...