Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pomóżcie mi odnaleźć grę z dzieciństwa.

Rofix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, może wy zdołacie mi pomóc :)

Około roku 2006 dostałem komputer, z windowsem XP kupowałem sporo gazetek do których dodawane były różne gry. Z jednej z takich gazetek miałem wersję demo gry która chodzi mi po głowie do dziś ale nie zdołałem odszukać jej tytułu żeby sobie w nią teraz zagrać i przywołać wspomnienia z przeszłości.

To była gra strategiczna, czasu rzeczywistego, coś na kształt Age of Empires. Czas w tej grze to był chyba ok XVII wiek bo były jednostki uzbrojone w armaty i muszkiety. Niewiele pamiętam szczegółów ale na pewno zaczynało się grę od zbudowania zamku/ratusza i budować można było tylko w pewnym promieniu od tego budynku. Aby budować dalej trzeba było postawić na nowych terenach kolejny taki zamek i w ten sposób zająć ten teren. Pamiętam że w grze można było ulepszać jakoś jednostki np. z normalnych armat na takie z lufami wielkimi jakby strzelała kulami rozmiarów koła samochodu, można było chyba budować mosty przez rzeki no i pamiętam że w tym demo na mapie były 2 inni gracze sterowane przez komputer: zielony który zawsze zajął ogromny teren i czerwony mniejszy.

Wiem że to niewiele żeby po tym rozpoznać grę, ale może wy graliście kiedyś w coś podobnego? Jeśli macie pomysł to podajcie tytuły, sprawdzę i myślę że jak zobaczę to rozpoznam czy jest to ta gra w którą grałem mając 8 lat.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...