Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Świeży ranger 65

Verlis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko :)
Wczoraj wbiłem poziom 65+, czyli nastał upragniony endgame i mam kilka pytań.
Uprzedzając, tak przeglądałem inne tematy, ale wydaje mi się, że od momentu, w którym wszedł lvl 75 trochę się pozmieniało, więc wolałem zapytać jeszcze raz.

Rasa: Asmo
Poziom: 66
Klasa: Ranger
Aktualny set: Grendal + Łuk z misji na 65(?)

1. Mój aktualny set wystarczy do PvE czy raczej zbierać coś lepszego? Jak tak to gdzie i co? A może kupić u brokera?

2. Set do PvP za AP, ale z tego co wiem wraz z tymi nowszymi patchami wszedł/wchodzi nowy set, który ma być cholernie drogi. Nawet nie wiem czy w swojej karierze z Aionem dotrwam tego momentu, w którym będzie mnie na niego stać. Jakiś zamiennik?

3. Czytałem/słyszałem gdzieś o daily questach od 65+, które dają po 2kk kinah, a jest ich 5 i można je robić co 20h. To prawda? Jeżeli tak to gdzie można je wziąć?

4. Są określone buildy stigm pod pvp czy każdy robi według siebie?

5. Jakie mana stone'y wbijać w set? Hp/kryt, tylko kryt, atak, kryt/atak?

6. Gdzie aktualnie warto farmić golda?

Dzięki za odpowiedzi :)

Opublikowano

Kolego, do end game to Ci brakuje jeszcze z 5-6 lvli :P
Aktualnie PvP(endgame) rozgrywa się na poziomach od 71-73 w górę :D

1. Masz set grendala, czyli stawiam, że masz go za bycie "returnerem".
Czy Ci starczy? Na początek tak.

PvE i tak nie ma zbyt dużego sensu teraz.
Styknie Ci nawet Mythical Ancient Coin podbity na +10 z kamykami.
Bylebyś był w stanie zrobić podstawowe PvE aktywności i dawał radę się samemu wyexpić ;p
Rangerem to wcale nie takie trudne, bo po prostu obijasz moby, uciekasz, ubijasz, uciekasz etc ;p

2. Nowy set PvP wszedł bodajże w 5.3
Idź sobie na sektor arenek, pogadaj z NPC, sprawdź co Cię interesuje, a NPC podsumuje Ci koszta wszystkiego tzn ilość medali oraz ilość AP.
Szykuj się jednak na to, że nie są to koszta typu 3kk AP i 100 medali, ale powyżej 12kk AP za coś ciekawego oraz około 1.000 medali
Nie pamiętam już dokładnie, rzucałem Ci teraz randomowe wartości, aby przybliżyć +/- ile roboty Cię czeka. 

Co do zamiennika:
Gdy czytam słowo "zamiennik" na myśl przychodzi mi coś tańszego, ale porównywalnego.
Czy coś takiego jest? Nie, nie ma.
Aktualny set AP w 5.3 bije wszystkie sety AP z poprzednich patchy na głowę. 

Jaka jest moja rada?
Jak już faktycznie chcesz marnować czas na zabawę na globalu, to zbieraj sobie te AP i medale powoli, a resztę kupuj za kinahy, pod warunkiem że je uzbierasz, a dzisiaj o to trudno.

3. W róznych obozach w lokacji dla 65(Esterra).
Na Internecie będziesz miał mapki, ewentualnie wejdź do gry, odpal mapę i wyskoczą CI od razu niebieskie oznaczenia na mapie przy obozach + zobaczysz, co masz w nagrodę ;)

4. Oczywiście, że tak.
Każda klasa ma dwa zestawy stigm - PvE oraz PvP.
Jedyne modyfikacje, jakie w to wszystko wplątujesz, to zazwyczaj pojedyncze skille. 
Jak przeczytasz sobie opis stigm, to sam zauważysz, które mają przeznaczenie pod PvE, a które pod PvP.

Jeśli miałbym Ci coś doradzić, to powiem, że dla rangera na 70lvlu chciałbym mieć statystyki typu:

Power 25
Accuracy 25
Dead Shot 1
Griffonix Arrow 2
Sniper Shot 2
Stunning Shot 4
Shackle Arrow 1
Rupture Arrow 2

Stigmy PvE:
Gale Arow
Focused Shot
Bow of Blessing
Explosive Arrow
Agonising Arrow
+ sytuacyjnie(niektórzy bawią się w Blazing Trapa)

5. Główne statystyki rangera to atak oraz kryt. 
Ja miałem na 70 lvlu u swojego rangera takie staty:
Crit: 1400+
Accuracy 3,4k
Atak 1,2k
Macc 1600

Staty zaokrąglone.

Bierz pod uwagę kamienie nowego typu, czyli te, które weszły w 5.0 tzn. Power etc
One podbijaja kilka statystyk na raz.

6. Nie ma zbyt wielu opcji.
Zbieraj medale potrzebne do kupienia AP gearu, rób jakieś instancje, taniej kupuj i drożej sprzedawaj różne przedmioty, handluj Aion Coinsami(jak chcesz wywalać hajs na tą skończoną grę)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...