Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Optifine.net Kradnie Premki

Gryzzli10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie. Co o tym sądzicie, jestem tego bardzo ciekawy

Widziałem również parę osób którym w taki sposób skradziono Konto Premium.

Opublikowano

Widziałem również parę osób którym też w taki sposób skradziono Konto Premium.

Czyli w jaki? Może trochę więcej szczegółów?

Opublikowano

Strona ,która sprzedaje pelerynki ma kraść premki?Mojang by już dawno się tym zajął gdyby to była prawda jedynym wytłumaczeniem może być blokada ip przy kilkukrotnym logowaniu lecz to blokuje twoje ip MOZ na godzinę.Może ktoś po prostu Ci się wbił na konto albo straciles dostęp do maila który był połączony z mailem do mc.Kiedyś cos mojang robił ,że blokował konta które nie przeniosły się z minerały net na mojang

Opublikowano

@Gosiiia Gdy Logujemy się na tą stronę to musimy podać passy konta premium minecraft, więc dla nich to idealny sposób na scam, nie wiem jak to się dzieje dokładnie na tej stronie bo od jakiegoś czasu znów mam konto premium z pelerynką, i nie zostałem okradziony, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysł jak to może się dziać, to niech tutaj pisze. Z duża chęcią poczytam sobie :)\

@Gorgi123 Możliwe że masz rację, ale poruszam ten ten bo kilku z moich znajomych miało taką dziwną sytuacje.

Opublikowano

Nie chodziło mi o jakąś gówno burze, tylko słyszałem coś na ten temat i chciałem dowiedzieć się co o tym sądzicie.

Opublikowano

Po prostu kupili pewnie konto na allegro i zostali ojeb*ni, tyle w temacie.

Po co mieli by kraść czyjeś premki, mało mają $ za pelerynki?

banner.jpg

Opublikowano

Zaraz, zaraz, zaraz

Ustalmy jedno, jeżeli wpisujesz na jakiejś stronie pasy do WŁASNEGO konta to robisz to na SWOJĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ, nikt Ci tego nie każe, czy może się mylę?

Poza tym ja na tej stronie nie widzę, aby gdzieś było napisane, że trzeba wpisać pasy do konta minecraft, czy może nie widzę?

Mi się wydaję, że ten temat jest wymyślony, czy może się mylę?

Opublikowano

@AlexsanderARG Też w sumie tak myślę, że konta z allegro i tyle, ale jeśli chodzi o podawanie pasów to przy zmianie pelerynki logujemy się Loginem i hasłem z minecraft. Znów oczywiście piszę, że słyszałem po prostu coś na ten temat i chcę usłyszeć waszą opinie.

Opublikowano

W klocki nie gram, ale wydaje mi się, że projekt OptiFine jest tak duży, że kradzież kont jest dla nich nieopłacalna.

A i jak mieliby przyznać te pelerynki bez autoryzacji? Podając sam nick? To nie miałoby sensu xD

57192e39824c93eb888999c2fd81258e.gif

Opublikowano

Pamiętaj, że pelerynkę można (przynajmniej jeżeli dobrze pamiętam) zmienić na minecraft.net po zalogowaniu, więc w moim odczuciu takie strony są nie potrzebne.

Oczywiście takie strony były, są i będą tworzone, po co? - Tego chyba nigdy się nie dowiemy.

Opublikowano

Typowy temat żeby nabijać posty eh...

Co do tematu to jest to śmieszne że najwieksza firma sprzedająca pelerynki miała by okradać.

@AlexsanderARG - Pomyśl jak coś piszesz xDD

1.png

Opublikowano

@Catha nie potrzebuje "nabijać" postów, chciałem tylko zobaczyć opinie innych osób...

To po kita robicie burze ?

//

Optifinet nie ma jak okradać nawet jak by chciał miał by z tym problemy gdyż każdy kto się loguje na minecraft.net / mojang.net wie żeby coś zrobić trzeba znać odpowiedzi które ma się ustawione.

//

1.png

Opublikowano

@Gosiiia Gdy Logujemy się na tą stronę to musimy podać passy konta premium minecraft, więc dla nich to idealny sposób na scam, nie wiem jak to się dzieje dokładnie na tej stronie bo od jakiegoś czasu znów mam konto premium z pelerynką, i nie zostałem okradziony, jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysł jak to może się dziać, to niech tutaj pisze. Z duża chęcią poczytam sobie :)\

@Gorgi123 Możliwe że masz rację, ale poruszam ten ten bo kilku z moich znajomych miało taką dziwną sytuacje.

Tez to widziałem na np. yt

Opublikowano

przeciez peleryny z optifine to nie sa te same co ktore sie dostaje na minecon. Peleryna ktora kazdy widzi mozna dostac tylko na minecon. Peleryny z Optifine mozna widziec tylko kiedy ma sie Optifine zainstalowane.

Odpisujesz na moj post? Dodaj @Aintence jesli chcesz abym go zobaczyl.

4F6xoLt.jpg

Opublikowano

Dlatego lepiej jest przenieść konto na platforme Mojang, są lepsze zabezpieczenia niż stare logowanie minecraft (wysarczy login i hasło) a na mojangu jesli z innego komputera ktos sie zaloguje dostajemy meila

sygnatura.png

Opublikowano

Myślę że już wystarczająco dużo osób się tutaj wypowiedziało, prosiłbym moderatora, aby zamkną ten temat :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Optifine kradnie. Ktośkto zmienił pelerynkie kilka razy pod rzad nie może zalogowac sie na swoje konto.Musi napisac do mojangu aby przywrocili mu na email.Mojang moze zrobic tlyko tak 2 razy.Za 3 usuwa premke.Moja sytuacja sprzed chwili 

Budowniczy
Opublikowano

@Jacob999 miałem to samo zmieniłem pelerynkę i do dzisiaj nie da rady się zalogować support nic nie pomógł.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak na pewno firma , która dostaję kasę za te pelerynki miałaby sobie psuć renomę kradnąc konta premium... Na co im one ja się pytam? Mojang dawno by zareagował na taką sytuację... Temat jest nie na miejscu i wyssany z palca, a "poszkodowani" zapewne to znajomi, żeby ponabijać posty. Proszę admina o zamknięcie tematu

Opublikowano

Optifine kradnie konta serio? Co z grubymi YouTuberami po 2mln subów którzy używają tego moda? Aha... pewnie zapłacili samemu twórcy Optifine paypalem żeby ich kont nie kradł.

post-1403164-0-73516200-1494665974.png

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

HAHAHAHAHA... nie sądze że firma która ma pare lat fachu kradneła by marne konta premium do minecrafta??? przecież oni zarabiają z 50 tysiecy dolarów dziennie... a nawet więcej przecież gdyby takie coś sie wydało to oni zarabiają z 10 razy mniej...

Jeżeli chcesz abym ci odpisał dodaj do twojej wypowiedzi @SopeloPT

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...