Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft - Kurs tworzenia modów 1.11.2

Mevistor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2b8c9529c2637.jpg

Witaj!

Jestem Mevistor. Od dłuższego czasu zajmuję się tworzeniem modyfikacji do Minecraft. Często lubię się moją wiedzą dzielić. Tak jest i teraz. Przygotowałem dla Was kompletny kurs tworzenia modów w postaci filmików na YouTube. Przedstawiam tam w najprostszy sposób jak stworzyć swoje własne rzeczy w grze, np: bloki, itemy. Możliwie najczęściej jak to możliwe dorzucam kolejne odcinki serii. Zapraszam wszystkich zainteresowanych!

Mój kanał na YT:

http://www.youtube.com/channel/UC2WnJGVOlHBdtEo9CwD-M6w

Niektóre z odcinków:

1. W tym odcinku dowiecie się co będzie nam potrzebne, jak zainstalować kompletne środowisko do tworzenia modyfikacji, oraz stworzymy najprostszy mod.

9bfa48db6ef5f.jpg

2. Zaprezentuje Wam jak stworzyć najprostszy item w grze. 

9f8c9c368ddfa.jpg

3. Napiszemy nasz pierwszy blok w grze. 

d3326cbef1770.jpg

Opublikowano

Dziękuje za słowa krytyki, więc może zapytam:

Co byście zmienili w tym poradniku? @Catha czy mógłbyś sprecyzować swoje słowa, dlaczego uważasz, że nic się nie dowiesz z tego poradnika? Wiele osób z powodzeniem korzysta z moich poradników już od 3-4 lat.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Niestety prędzej czy później bywa tak, że takie poradniki po prostu padają. Nie są kontynuowane, i w tym przypadku ostatni był pięć miesięcy temu. Ale osobiście uważam, że nawet ciekawy poradnik, i na pewno komuś się przyda. Mi może też raz w przyszłości? :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...