Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Build][Masteries][Runy] Karthus

Liguen

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Ostatnio zacząłem grać Khartusem i moje pytanie brzmi. Jakie Umiejętności do niego + Build + Runy. Mój lvl: 23 zaraz 24

Z góry dziękuje i pozdrawiam :D !1

Opublikowano

No jedyne co mogę zrobić to polecić ci stronę, która jest jedną z lepszych

http://champion.gg/champion/Karthus/Middle

Ewentualnie polecam jakieś poradniki na yt

Jeśli masz kasę to kup runy z 3 tieru defensywne/ofensywne zależy jak nim grasz. Jeśli nie masz to kup z drugiego tieru i tak samo.

Built: Musisz patrzeć czy grasz defensywanie, ofensywnie czy po prostu pushujesz. Każdy built jest zależny od innego czynnika w grze, który pozwoli Ci wygrać linie/ przeżyć.

Specjalizację polecam wziąć z oficjalnej strony lola lub pod karthusa tak samo defensywne/ofensywne

Opublikowano

Na 23 lvl i 24 to lepiej zbierać na runki tieru 3, te podstawowe, lub kupować champy.

Co karthusa i jego "umiejętności" (zrozumiałem tutaj podejście mechaniczne itp...) jest to strasznie trudny champ

do ogarnięcia. Pomimo tego, że ma duże dpsy, to jednak jest strasznie podatny na "zniszczenie" - wolny i papierkowy.

Co do buildu to tak jak @up

Bez nazwy-2.png

• Aive zmienił(a) tytuł na [Build][Masteries][Runy] Karthus

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...