Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3 PS4 - wydajność na różnych monitorach

Congo11

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy w Wiedzminie3 w wersji na PS4 na monitorze 21:9 bede mial tyle samo fps co na monitorze 16:9 i czy sa patche na ps4 poprawiajace wydajnosc gry?

Opublikowano

Patche wychodzą jak normalnie na PC, czyli Ty też będziesz miał wersję 1.31 (na razie). Biorąc uwagę, że im większą rozdzielczość tym mniej fps, szczególnie na 21:9 (no chyba ze będziesz miał na 1920x1080 rozmazane na 21:9). Grać powinno się dać. Szczególnie na takim PS4 pro. Na zwykłym PS4 też pewnie są radę.

Opublikowano

Zależy jakie są "ustawienia" na konsoli. Jak mówiłem nigdy nie grałem, więc nie wiem, ale słyszałem że na konsolach lubią dawać średnie ustawienia, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Oczywiście na wysokich/ultra jest więcej osób w tle niż na niskich/srednich ustawieniach. Ale jak grałem na PC na niskich to tak w takich ważniejszych miejscach niedalo się odczuć tego, że np jest bardzo mało osób. Zawsze ktoś był. Ale grając teraz na wysokich to jest tych osob znacznie więcej i jest to fajne. Mam nadzieję że zrozumiesz :D

Opublikowano

Zależy jakie są "ustawienia" na konsoli. Jak mówiłem nigdy nie grałem, więc nie wiem, ale słyszałem że na konsolach lubią dawać średnie ustawienia, ale ile w tym prawdy to nie wiem. Oczywiście na wysokich/ultra jest więcej osób w tle niż na niskich/srednich ustawieniach. Ale jak grałem na PC na niskich to tak w takich ważniejszych miejscach niedalo się odczuć tego, że np jest bardzo mało osób. Zawsze ktoś był. Ale grając teraz na wysokich to jest tych osob znacznie więcej i jest to fajne. Mam nadzieję że zrozumiesz :D

Nie masz zadnego pojecia to nic nie mow o konsolach, na monitorze 21:9 nie bedzie zadnych spadkow czy cos, bo ps4 nie bedzie wyswietlac gry w dostosowanej wyzszej rozdzielczosci, TO JEST KONSOLA A NIE PC. Nie ma roznicy czy ps4 czy ps4 pro, na takim monitorze bedzie to np rozciagniete, gry sa robione pod 1920x1080p 16:9, taka rozdzialka i tak bedzie wyswietlana (pomijajac ps4 pro z wiadomych wzgledow), wiec fpsow nie bedzie mniej bo niby czemu?

Patche wychodzą jak normalnie na PC, czyli Ty też będziesz miał wersję 1.31 (na razie). Biorąc uwagę, że im większą rozdzielczość tym mniej fps, szczególnie na 21:9 (no chyba ze będziesz miał na 1920x1080 rozmazane na 21:9). Grać powinno się dać. Szczególnie na takim PS4 pro. Na zwykłym PS4 też pewnie są radę.

Ten post to glupota dnia dzisiejszego.

steam: /awesomeplayer1337

Opublikowano

Nie masz zadnego pojecia to nic nie mow o konsolach, na monitorze 21:9 nie bedzie zadnych spadkow czy cos, bo ps4 nie bedzie wyswietlac gry w dostosowanej wyzszej rozdzielczosci, TO JEST KONSOLA A NIE PC. Nie ma roznicy czy ps4 czy ps4 pro, na takim monitorze bedzie to np rozciagniete, gry sa robione pod 1920x1080p 16:9, taka rozdzialka i tak bedzie wyswietlana (pomijajac ps4 pro z wiadomych wzgledow), wiec fpsow nie bedzie mniej bo niby czemu?

Ten post to glupota dnia dzisiejszego.

No nie chce ci nic mówić, ale patche wychodzą jak na PC, tylko są właśnie przystosowane do konsol xD

@Edit

Nie chce mi się z tobą dyskutować.

Opublikowano

To nie mow, napisalem gdzies ze patche nie wychodza? Logiczne ze gry na konsolach tez dostaja aktualizacje, ale nie odniosles sie w zaden sposob aby podwazyc moje argumenty, ktore zniszczyly Twoja nic nie warta (wprowadzajaca w blad) wypowiedz.

Opublikowano

Nie widzę tu wprowadzania w błąd. Jak wiem na ps4 pro można wybierać pomiędzy jakością a wydajnością. Tylko, że na konsolach często i tak jest włączony limit klatek na sekundę. Jeśli chodzi o Wiedźmina 3 to trzeba było zobaczyć szczegółowe testy. Są różne testy porównawcze na youtube.

8902314106109971000808.jpeg
Opublikowano

fajne kolesiostwo, tu nie chodzi o ps4 vs ps4 pro wydajnosc, tylko na monitorze 21:9, KTORA BEDZIE TAKA SAMA jak na zwyklym 16:9, bo obraz bedzie generowany i tak w obu przypadkach w tej samej rozdzielczosci, wiec jakie pisanie czy grac powinno sie dac, czy pisanie o rozdzielczosci i wydajnosci na roznych gdy i tak bedzie taka sama, a na roznym formacie czyli jedynie co to bedzie rozciagniete badz paski

najlepiej "nie chce mi sie z toba dyskutowac" bo nie sie nie znam i nie mam arguemntow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...