Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ] Carry postać w brązie

Marsiu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Top:  Jarvan IV/ Jayce - Postacie, które można budować pod full lethality, które daje teraz ogromne obrażenia.

Jungle: Jax/ Master Yi/ Kha Zix  - Postacie, które są dość łatwe + mają dobre combo w obrażeniach. Np. Jax (Stakujesz ulta 2 staki, wbijasz się w typa i masz z W 500 dpsów z auto ataku)

Mid: Katarina/ Orianna/ Syndra - Postacie, które w większości One Shotują w late game, dość łatwe i szybkie do ogarnięcia.

ADC: Ashe/ Lucian/ Caitlyn - Według mnie jedyne postacie, które w tym sezonie nadają się na ADC, większość z nich ma dobrą ucieczkę + Ashe ma dobre cc na ulcie, a gdy gonisz przeciwnika, który nie ma możliwości dashu/ escape, to masz pewność, że nie ucieknie, bo Ashe ma ogromnego slowa.

Support: Thresh/ Braum/ Soraka - Dość proste supporty oprócz Thresha, 2 pierwsze są bardzo przydatne w tanku, ponieważ mogą inicjować 2vs2 lub teamfight. W dodatku można nimi uratować swojego ADC posiadając CC'ki. Braum z Ashe działa według mnie najlepiej

Opublikowano

Jako main supp mogę Ci polecić trzy postacie na supporta, którymi z łatwością wygrywać gry w twojej lidze i są dość łatwe do ogarnięcia :

- Zyra : Wysoki dmg, dobre stuny, 

- Nautilus : w początkowej fazie na bocie możesz robić graczy 2vs1, adc wystarczy że będzie tylko dobijał 

- Janna : podbicie, leczenie, tarcza i wszystko jasne

Opublikowano

Mid: Orianna

Dlaczego? W early game posiada ona dość duży poke jeśli umiesz nią grać. Jeśli grasz na zeda/ innego harasującego championa to zalecam złożyc defensywny built (Zhonya i Rózdzka serafina), bo zapewnia nam to, że przeżyjemy w momencie ulta, ganka + z powodu iż Orianna nadal posiada ogromne dpsy, możemy łatwo odrazu wyjść z kontrą atakując przeciwnika. W late game jest ona po prostu potworem, który co 2-3 sekundy posiada combo Q,W (Adc jest oneshotowany czasami z autoatakiem) Orianna posiada także wzmociony auto atak, co pozwala nam o wiele łatwiej farmić. Ulta zostawiamy pod inicjację lub tak, żeby był korzystny dla reszty teamu. Trzeba pamiętać, że 2 wcześniej podane itemy w late game są jeszcze badziej przydatne, bo w trakcie trwania Team Fightu możemy łatwo przeżyć od przeciwników typu adc/top i dac czas sojusznikom na pomoc.

Top: Jayce

Dlaczego? Jest to postać, która niezmiennie od kilku sezonów jest w early tak jakby "broken". Jeśli umiejętnie wyprowadzisz jego skille w przeciwnika + auto atakując z działa możesz za 1 razem go One Shotować. Q wzmocnione z E z pierwszym itemem często zabiera przeciwnikowi połowę punktów życia. W late radzi sobie trochę gorzej jeśli w przeciwnym teamie znajdziemy jakichś tanków.

Opublikowano

Top: Jax, Darius - dlaczego oni? Darius, duży dmg nawet grając pod samego tanka. Jax - fajny push, dobrze ogarnięty potrafi zaorać sam adc, junglera i supporta.

Mid: Syndra, Morgana - dlaczego? Syndra wystarczy, że R rzuci w adc i po sprawie. Morgana? Shield blokujący stuny, podrzucenia. AOE stun z ulta jak i długi stun z Q.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Orianna, syndra dobre do cerrowania? 0 mobilności, zrobisz jedno combo i jest koniec, po za tym nie są to łatwe postacie.

Najlepiej byłoby ci grać master/trynda 

Opublikowano

Top: Pantheon - bardzo łatwa postac z ogromnym dmg, może fajnie schodzic na inne linie.

Mid: Akali - Do 6 lvl tylko farmic bo nie jestes w stanie nic wiecej zrobic, a po 6 gierka sama sie wygra ;D

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Top : yorick

Sam ze swoim R możesz zgarnąć Heralda, a wtedy pushujesz topa ile się da. Wierz lub nie ale to działa nawet w goldzie, 2 turrety zgarniam przynajmniej zanim przeciwny team do mnie przyjdzie, bo 1-2 osoby nie potrafią mnie zabić. W tym czasie gdy przeciwny team idzie po mnie twój może zgarniać inne turrety czy też smoka. Zdarzały mi się gry gdzie doszedłem spokojnie do inhibitora z heraldem i ultem. Bardzo mocny na 2 lvl'u, na pierwszym starasz się mieć 3-4 groby z minionów, jak dostajesz 2 lvl dajesz punkt w E i szarżujesz z ghulami :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...