Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedawanie wirtualnych przedmiotów/konta steam za pomocą paypal

Cread

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie , chciałbym zapytać o ebay ogólnie przy odebraniu zapłaty za pośrednictwem paypal kupujący chyba może zwrócić zapłatę czyż nie? jakoś tak jak z skinami z cs go ludzie kupują przez paypala skiny i potem refundują to czy tak jest cały czas ? Ponieważ chciałbym sprzedać 3 skrzynki cobblestone każda jedna warta około 30 euro i konto steam silver I najniższe jakie widziałem na ebay'u 45 euro...

1. Czy jak sprzedam coś wirtualnego skrzynkę csgo / konto steam to kupujący może mi zabrać z powrotem pieniądze przy pomocy czegoś jak refund które mi zapłacił za owe rzeczy?

2. Żeby odebrać zapłatę za przedmiot muszę też stworzyć konto paypal i je jakoś połączyć z bankowym?

3. Jeżeli pytanie pierwsze to ,,Tak,, to czy jakoś mogę napisać do supportu ebay czy paypal z zdjęciami jak kupujący podał mi profil steam lub tradelink i historię moich wymian.Lub zdjęcia z wymiany konta ?

Jak coś jeszcze mi dojdzie to edytuje :) Z góry Dzięki za odpowiedzi !!!

Opublikowano

Kiedys czytajac o chargebackach PayPal ludzie sie skarzyli. Wybralbym np. przelew tradycyjny lub BTC i wyplacil z bankomatu, bo ryzyko istnieje jednak.

Opublikowano

1. Jeżeli nic nie zostało zmienione w ciągu ostatnich kilku tygodni to tak, może, dlatego z PayPalem trzeba bardzo uważać. Ogromna odsetka oszustów korzysta z tej formy płatności, bo ciężko ją kontrolować.

2. Tak, musisz połączyć konto bankowe, na które zostaną w ciągu kilku dni wysłane 3 przelewy o wartości 0,01 - 0,05 $. Będziesz musiał zweryfikować konto, wpisując na PayPalu kwoty przelewów, które do Ciebie doszły.

3. Tak, możesz się do tego odwoływać, ale to wg mnie strata czasu i 'nerwów'. Zawsze może coś pójść nie po Twojej myśli. Jeżeli masz jakąkolwiek możliwość sprzedaży pomijając PP, to użyj jej.

Opublikowano

gościu na paypalu zawsze może wytoczyć Ci spór i nigdy nie masz 100% pewności, że go wygrasz i odzyskasz hajs, dlatego ta platforma jest przez wielu niepolecana i raczej mało profesjonalna. wiadomo, mozesz sie odwolywac i podawac rozne dowody ale jak napisalem wyzej - pewnosci nigdy nie masz, ze nie trafisz na oszusta i ze dostaniesz kase z powrotem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...