Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Powrót na Globala?!

kubatoja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Yoł

zastanawiam się nad powrotem na Metina Globalnego i tu pytanie, który Global ten nasz?! czy może z innego kraju? który serwer itd.

Opublikowano

Też właśnie zastanawiam się nad powrotem ale liczę że jeżeli nie wydam którejś 100 to nic raczej większego się nie osiągnie. 

2 lata temu wydałem 2000pln i tez niewiele osiagnalem ale nie na is tylko is + yangi xD

xD

Opublikowano

Jak masz sporo czasu to graj :D ja zachęcam/polecam 

Jeżeli nie masz ekipy chociaż 2 osób to może być tobie cięzko, np zrobić boja za free : p

Jak coś zapraszam na Negros"a Jinno :)

Akurat jest event na pisanki itp więc można łatwo zarobic na start bez wydawania w is : D

Pisz na PW ! :D

Opublikowano

@kubatoja, ja na Twoim miejscu na globala bym nie wracał. Pomimo tej całej sytuacji ze Steam etc. To już nie jest to samo, ciężko coś osiągnąć bez dużego wkładu czasowego. Chyba, że wyjdzie nowy serwer. Jeżeli byłbym Tobą to zacząłbym na spokojnie na jakimś privie hard/medium. Tam nie musisz inwestować w IS aż tak bardzo jak na PL'u, nie musisz no-lifeować aż tak, a i tak po jakimś czasie będziesz miał przyjemność z gry. Na globalu też ją będziesz miał, ale dopiero po raczej długim okresie gry, wbiciu wyższego lvla itd.

Opublikowano

Polecam do powrotu na pl sam wróciłem chociaż nie przepadałem za serwerami typu hard ale gra sie przyjemnie spore ułatwienie dali np bronie co jakis lv zaczynając od 1 z sr i banami innymi bardzo gorąco zachęcam !

Opublikowano

Osobiście odradzam granie na pl'u, tak jak ktoś pisał musisz dużo czasu poswięcic na grę, a nie wiadomo kiedy gf zbankrutuje xDD za te jego akcje :P Chociaż gdyby jeszcze zaczął pozwy wysyłać na prywatne serwery metka to, powrót graczy na pewno byłby a co za tym idzie gospodarka jak i cała gra by nabrała tempa, no obecną chwile nie polecam.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Ale odradzacie komuś ale pewnie sami nie gracie teraz na Globalu i patrzycie z perspektywy tego jak było wcześniej oraz wiadomo że trzeba więcej czasu spędzić na nim w końcu to nie jest prywatny serwer ale jest o wiele wiele łatwiej niż kilka lat temu, nie wiem co miałeś na myśli że GF zbankrutuje nie zbankrutował przez 2-4 lata to teraz tak samo nie zbankrutuje nie zapominajmy że GF to nie tylko metin. Niech jakaś osoba grająca na Globalu sie wypowie na ten temat czy opłaca sie czy też nie ja osobiście gram już 2 tydzień a teraz jest dobry czas by sie wybić bo jest event !  ;)

Opublikowano

Ale odradzacie komuś ale pewnie sami nie gracie teraz na Globalu i patrzycie z perspektywy tego jak było wcześniej oraz wiadomo że trzeba więcej czasu spędzić na nim w końcu to nie jest prywatny serwer ale jest o wiele wiele łatwiej niż kilka lat temu, nie wiem co miałeś na myśli że GF zbankrutuje nie zbankrutował przez 2-4 lata to teraz tak samo nie zbankrutuje nie zapominajmy że GF to nie tylko metin. Niech jakaś osoba grająca na Globalu sie wypowie na ten temat czy opłaca sie czy też nie ja osobiście gram już 2 tydzień a teraz jest dobry czas by sie wybić bo jest event !  ;)

Byłem, sprawdzałem kilka dni temu i pytałem kilka osób, które grały od dawna, a dość niedawno "zakończyły karierę". Autor pyta o zdanie innych, a opinie są tutaj subiektywne, więc Tobie się podoba, reszcie nie. Szczerze powiedziawszy, wróciłeś (lub zacząłeś) i grasz teraz dopiero 2 tygodnie. Mam wrażenie, że to jeszcze za krótko, aby się wypowiedzieć "jak to jest". Życzę Ci wytrwałości i obyś grał jak najdłużej, ale czuję, że w pewnym momencie zrozumiesz, dlaczego tak dużo osób przestało grać ^^

Opublikowano

Wracaj ziomek, zaden priv nie odda Ci tej atmosfery, chęć robienia czegoś, zdobywania rzeczy i ewkipunku, bo wiesz że serwer nie padnie, ani nie opustoszeje, zawsze ktoś będzie, i to nie te 300osob ktore zostaja na kazdym privie po miesiącu. Ja gram wieczorami i gra sie naprawde przyjemnie, mozna posmieszkowac na czacie, zawsze z kims dogadac, ludzie sami pisza i zaczepiaja :)

OsoInternational.jpg

Opublikowano

Też mi się wydaje, że teraz powrót na globala od GF da coś więcej. FAKT, trzeba w to wsadzić hajsiory i też kiedyś patrzyłem na to krzywo.

ALE

Nic nie jest za free, za wszystko trzeba płacić a wsadzenie w ISa 20/50zł na msc to wcale nie jest dużo. Większość szczyli po 13-16 lat wywala więcej na liquidy do e-fajek miesięcznie...

Teraz global idzie (chyba) w dobrą stronę. Wojem mentalem 35/45 idzie zaebiście zarobić na alchemii i to wcale nie trzeba mieć jakiegoś mega EQ, wystarczy buffek z błogo m1 i RIB+6 średnie na +

Nie wiesz jeszcze jakie kroki podejmie GF w następnych tygodniach/miesiącach. Co do IS to fakt faktem, zarobki w Polsce się zmieniły w porównaniu do tych 10 lat wstecz, więc na te 50 zł w IS może sobie pozwolić naprawdę większość osób tutaj (nie wydasz na IS, wydasz na coś innego - biedniejszy nie będziesz). :)

Opublikowano

Może zrobią teraz nowy serwer :D jakis 3x speed

^^ wszystko jest możliwe po tym, jakie zmiany na globalu dodali przez ostatnie kilka lat. W sumie, nie wiadomo jaki jest ich plan na ten moment. Może zamkną 3/4 prywatnych serwerów i stworzą swój własny, mega dopracowany serwer? O ludzie... to by im dopiero zwiększyło zyski i popularność (nie żartuję).

Opublikowano

Opyla się wrócić na Metin2... A ci co mówią że upadnie to totalni kretyni... Jeśli miałby upaść to po co GF wciąż się pierdyli z Update oraz nowościami do tej gry jaka tu jest logika F**k Logic o.O !?!?
Jak pisałem opłaca się wracać... Można zrobić 35 poziom i konia bojowego bez problemu owszem trzeba trochę czasu poświęcić na to aby dorobić się w miarę sowitego eq bo nic nie jest tutaj na tacy jak na prywatnych serwerach, ale na ten moment w przeciwieństwie do prywatnych serwerów grając na Globalu nie stracisz całego cennego czasu a na priv dziś grasz, tydzień grasz, miesiąc grasz i naglę ciach stracisz czas i postać w którą ten czas zainwestowałeś a może i IS... Jak pisałem Ja zainwestowałem Sobie za 50 zł i mam rękawicę 30 dni kostium oraz pieczęć z zimowej edycji Mamuta na 30 dni i czas leci jak jadę to do tej pory mam 29 dni użytku...
Nawet bez inwestowania idzie się wybić tylko po prostu trzeba myśleć i mieć z kim grać aby gra nie stała się monotonna...

Więc ostatni raz piszę że opłaca się wracać, bo aktualnie serwery prywatne mentlik w głowię człowiekowi robią super prezentacjami, które nie odzwierciedlają w 80% serwera... Jest to wyłącznie moja opinia.

Pozdrawiam.

0f836d5c65f1a4b0gen.png

Sygnatura by xDefQonOnex | Zakaz kopiowania.

Opublikowano

Dobra dzięki wszystkim za odpowiedzi, oczywiście nadal możecie wyrażać swoje zdanie, prowadzić dyskusję itd.

Powiedzcie mi na którym serwerze opłaca się zacząć grę?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...