Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Niska rozdzielczość a dobra jakość

Ellaey420

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak w tytule gram na 16:10 1680x1050 mam wrażenie że lepiej mi się strzela na niższych proporcjach ale jak mam na 4:3 to grafika jest okropna wszystko rozmazane i ogólnie dla mnie taka pixeloza co prawda i tak gram mając wszystko na najniższych detalach ( tak zaczynałem bo przeczytałem że "widać więcej" itp, i się przyzwyczaiłem i tak gram. Jest jakiś sposób aby to wszystko lepiej wyglądało ?

Opublikowano

Możesz grać 4:3 z blackbars na rozdziałce 1280x960 bodajże. Wygląd zbliżony do 16:9, pomimo że jest to 4:3.

Druga opcja to rozdziałka 1440x1080. Musisz ją dodać jako nową rozdzielczość w panelu sterowania karty graficznej. To jest coś w stylu FULL HD z paskami. :)

Opublikowano

Czy to zależy od monitora bo na 4:3 nie mam żadnych czarnych pasów :D ( w ustawieniach nvidia mam proporcje a nie pełny ekran ) natywna rozdzielczość 1680X1050 20''

Opublikowano

Ahh, czyli grasz bez pasków. Możesz spróbować grać z nimi, jeżeli uważasz, że lepiej Ci się gra na niższych proporcjach. Wiele osób uważa, że ustawienie blackbars pomaga w skupieniu się, ponieważ nie musisz używać zbyt szerokiego kąta, aby widzieć cały ekran.

Paski to ustawienie w panelu sterowania karty graficznej widoczne na poniższym screenie:

https://i.gyazo.com/61a4a59645c8df394a0040a7c17668b6.png

Jeżeli jednak wolisz grać na fullscreenie i mieć, jak to nazwałeś, "niższe proporcje" to ustaw rozdzielczość 4:3 na 1280x960 px. Nie wygląda jak typowe 4:3 i wiele osób na tym gra.

Opublikowano

Zastosuj te filtrowanie 4xx

To niestety nic nie da. Zmiana nie będzie widoczna gołym okiem.

Akurat będzie. Gram na 1280x720 i bez tego jeet pikseloza i ciężko się strzela a jak jest włączone to wszystko wyraźnie widać

Opublikowano

Zastosuj te filtrowanie 4xx

To niestety nic nie da. Zmiana nie będzie widoczna gołym okiem.

Akurat będzie. Gram na 1280x720 i bez tego jeet pikseloza i ciężko się strzela a jak jest włączone to wszystko wyraźnie widać

No aż musiałem to sprawdzić. Na 1280x720, czyli rozdzielczości HD 16:9 masz "pikselozę"? Ja pisałem o rozdzielczości 1280x960, która jest rozdziałką 4:3 (bo o taką pytał autor tematu) i nawet na niej jest w miarę okej w porównaniu do innych opcji 4:3 / 16:10.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...