Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer - Od czego zacząć?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, za czasów wersji 1.7 tworzyłem serwery, jednak minęło troszku czasu od tego momentu. Obecnie mamy wersję 1.12, i chciałbym stworzyć serwer 1.11, tutaj rodzą się pytania:

1. Jaki silnik wybrać? 

2. Czy dalej korzysta się z tych samych pluginów co kiedyś? tzn. AuthMe, Essentials, i inne popularne pluginy, czy może są jakieś nowe perełki?

Serwer ma być survival

#edit

Jakie pluginy polecacie włożyć?

.

Opublikowano

Ale survival czy easyhc? Ważne pytanie.

1. Od silników jakimś mega ekspertem nie jestem, ale Spigot jest lepszy od Bukkita z tego co mi wiadomo.

2. Essentials twórca porzucił za czasów 1.7 więc ktoś stworzył Essentials X i go rozwija. World Edit i World Guard dalej się używa. AuthMe < AuthMe Reloaded.

...

Opublikowano

Ale survival czy easyhc? Ważne pytanie.

1. Od silników jakimś mega ekspertem nie jestem, ale Spigot jest lepszy od Bukkita z tego co mi wiadomo.

2. Essentials twórca porzucił za czasów 1.7 więc ktoś stworzył Essentials X i go rozwija. World Edit i World Guard dalej się używa. AuthMe < AuthMe Reloaded.

@#Butipsal

Survivalek :P

#edit

#edit

.

Opublikowano

Silnik - standardowo, polecam PaperSpigot.

Co do pluginów na serwewr Survival - FunnyGuilds, Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn, WorldBorder, WorldEdit, WorldGuard, OtherDrops.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...