Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Inne] Sklep w grze

Lojtar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, pewnie będzie dl czy coś, może wyjdzie z tego coś płatnego, ale w sumie nie teraz o tym. Mam do Was pytanie, szkielet już mam zrobiony, teraz kwestia jakie dodać płatności(profitsms, mikrosms itd.), czy ma to się wyświetlać w GUI czy lista na czacie? Następne pytanie jest takie, jak ma być wpisywany kod? Na czasie? Ma się wyświetlać tabliczka i tam ma się wpisywać kod, czy może w oknie kowadła? 

Aktualnie to są teraz pytania, dział jest dobry, po prostu będę tutaj na bieżąco wszystko dodawać i pytać :)

Szukasz programisty na swój serwer lub osoby, która napisze Ci plugin? :)
Odezwij się, a na pewno się dogadamy!  B) 

Opublikowano

Zrób sklep w gui oraz jak kolega wyżej dodaj PSC a przy okazji możesz spróbować zrobić pod API lvlup jak plugin mc-shop.

HTBCzoQ.png

Chcesz żebym zobaczył co nabazgrałeś?

dodaj @rzy4y do posta to zobacze :)

if player has name "rzy4y"

Execute command: /Give a like

Opublikowano

Więc tak:

Dodaj tam płatność psc nigdy jeszcze tego nie wiedziałem, a co do smsów niech będzie w gui kiedyś już był tutaj taki sklep jak mcshop tylko został zablokowany jeden z najlepszych w polsce.

1.png

Opublikowano

Więc tak:

Dodaj tam płatność psc nigdy jeszcze tego nie wiedziałem, a co do smsów niech będzie w gui kiedyś już był tutaj taki sklep jak mcshop tylko został zablokowany jeden z najlepszych w polsce.

Pierwsza wersja na pewno będzie bez tego - chce zająć się na początku sms'ami, potem będę bawić się z PSC. Nie wszystkiego hostingi też mają opcje PSC, więc tu też troszkę lipa. Na pewno to będzie, ale kiedy to nie mam pojęcia. Wprowadzam na pewni troszkę inny system tych płatności, nie kupujesz bezpośrednio usługi, ale dostęp do niej. System będzie generować kod i gracz będzie musiał go użyć lub po prostu komuś oddać kod na usługę. 

Opublikowano

Odświeżam ;) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...