Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co zmienić żeby H1Z1 kotk lepiej chodziło?

Tymek10012

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam komputer o parametrach:

Procesor: AMD A8-6600K APU with Radeon™ HD Graphics

Karta Graficzna: AMD Radeon HD 7000 Series 2gb

Ram: 6GB

Gra chodzi calkiem dobrze ale nie zawsze płynnie i po kilku godzinach 2-3 grania zaczyna lagowac czego to moze byc wina ewentualnie co zmienic w systemie?

:D

Opublikowano

Na moje te 6 GB ramu to troche mało na te gre.

8 GB na h1z1 to jest minimum.

no dobra to kwestia płynności gry i lagów, a te lagowanie po kilku godzinach gry to tez kwestia ramu? kurzu czy chłodzenia?

:D

Opublikowano

Nie da sie powiedziec ze komputer ma ''70stopni'', to są poszczególne części.. pobierz hwmonitor i daj temperatury ze spoczynku i godzinnego grania. W sumie malo prawdopodobne, ze procesor czy grafika nagrzewa sie dopiero po 2/3 godzinach do takiej temperatury gdzie musi ci zbic czestotliwosci.

Opublikowano

Dla mnie 70 stopni to dużo.

U mnie procesor po oc czy karta nie przekracza 65 a przynajmniej staram się aby tyle nie przekraczało.

Jednak 70 stopni nie powinno powodować lagów/spadków na zegarach.

Może po dłuższej rozgrywce zwyczajnie ramu zaczyna brakować zupełnie?

Może na wysokim priorytecie będzie dobrze działać.

Podaj temperatury z hwmonitor z idla i z gry po dłuższym czasie oraz jaką dokładnie masz kartę.

Opublikowano

U mnie kotk potrafi zabrać 6gb ramu, a mam 8. Otwierając menedżera zadań mam użyte 95% pamięci. A po 2h grania też zaczyna mi strasznie lagować, ale wystarczy uruchomić grę od nowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...