Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co robić dalej?

Mamadis

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Razem z kolegą zaczeliśmy grać kilka dni temu i jesteśmy w punkcie kiedy nie wiemy co robić dalej.

Jesteśmy na hardmode po zabiciu wall of flesh, mamy już pare rzeczy z mythrilu i palladium, całkiem (według mnie) ok bronie.

Ja posługuje sie bardziej magią mam demon's scythe, pare post hardowych staffów itp, kolega ma dylemat między mieczami a bronią palną ale bardziej skłania sie ku broni.

Niestety mimo całkiem dobrego eq nie dajemy rady zabić żadnego z mechanicznych bossów których próbowaliśmy zabijać wielkrotnie bez skutku. Najlepiej szło przy The Twins.

Wydaje mi sie że zabicie jakiegokolwiek z mechanicznych bossów popchnełoby nas dalej w rozwój ale skoro nie dajemy ich rady zabić to i nie wiadomo co robić dalej.

Pls help

Opublikowano

Jak nie dajecie sobie rady, to stwórzcie sobie ekwipunek z tytanu/adamantytu, a w biżuterii starajcie się mieć dodatkowe 3/4 obrony. Dobre bronie lecą jeszcze z mimików, z nimi raczej dacie radę. Jedna z najlepszych broni na ten okres to mega shark z crystal bullets, a jakaś magiczna, to mteor/poison staff.

Opublikowano

We wczesnym hardmodzie (przed pokonaniem mechanicznego bossa) bierzesz hełm dający najwiecej defa. Potem hełmy odpowiednie dla klasy.

5892214704222341530470.jpeg

Opublikowano

Nie wiem co sie stało wczoraj ale niezła jazda była. Ledwo cokolwiek zmieniliśmy w eq a pod rząd rozwaliliśmy każdego mechanicznego bossa. Wyfarmiłem sobie tylko te czary które proponował mi kolega pierwszo i dało rade. Dzięki za rady!

Opublikowano

w terrari liczy się bardziej OGRANIE bossa jeżeli wiesz jak zaatakuje z czego i masz już wyćwiczone jak tego unikać (moon lord jest tutaj najlepszym przykładem gdzie musi działać sprawnie system ręka-oko + wyćwiczenie mechaniki bossa ) to nawet nie trzeba nie wiadomo jakich itemków + zawsze można zrobić sobie arene specjalnie pod jakiegoś bossa jeżeli nie dajecie normalnie rady.

76561198013232167.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...