Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Windows do sprzętu

Sith Inqusitor

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć. Planuję kupić sobie nowego peceta, ale problem jest taki, że nie posiadam w domu Windowsa. Chciałbym 10, ale to równa się z kosztem ~450 zł, a za to 450 zł mam upgrade karty / dysk SSD. Czy Windowsa mogę pobrać i zgrać na płytę czy raczej nie jest to legalne i kupno tego Windowsa jest bardzo potrzebne, a o piracie + aktywatorze nie ma mowy?

Wiem, że powiewa cebulą, ale wiecie, mam budżet do 3500 zł i tak to musiałbym kupować peceta za 3000 zł + Windowsa, a tak to kupię peceta za 3500 zł i mam +10 fpsów, no nie? :/

Opublikowano

a teraz jaki masz system? bo ja u siebie uzylem klucza 8.1 i np moge zaktualizowac do 10 gdy pobiore obraz windowsa i zgram go na pendrive.

Teraz mam Windowsa 7, ale nie mam zielonego pojęcia czy był on kupiony czy pobrany z neta czy coś. Peceta, którego mam teraz, kupiono mi 6 lat temu kiedy ja o komputerach wiedziałem tyle, że można na nim odpalić Tibię czy Hugo i zagrywałem się w nie godzinami, a wszystkie te rzeczy typowo techniczne jak to co ma w sobie komputer czy co to w ogóle jest Windows były dla mnie nieoczywistą rzeczą. Nie dostałem niestety darmowego przejścia z 7 na 10 co mówi mi, że chyba jednak ten mój Windows był pobrany z neta i aktywowany aktywatorem z chomikuj ;) 

Opublikowano

To co kupujesz to klucz + nalepka. Bez tego system nigdy nie będzie oryginalny, a tym samym legalny. ISO możesz sobie pobrać z internetu. Nawet moim zdaniem jest to wskazane jeśli instalujesz system, bo dostaniesz w zestawie z systemem od razu aktualizacje. Tyle w temacie.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

To co kupujesz to klucz + nalepka. Bez tego system nigdy nie będzie oryginalny, a tym samym legalny. ISO możesz sobie pobrać z internetu. Nawet moim zdaniem jest to wskazane jeśli instalujesz system, bo dostaniesz w zestawie z systemem od razu aktualizacje. Tyle w temacie.

Czyli de facto mogę odstawić tego windowsa na inny termin i dokupić go później jak kupię już peceta, monitor i dopiero potem windowsa i będzie wszystko okej?

Opublikowano

Czyli de facto mogę odstawić tego windowsa na inny termin i dokupić go później jak kupię już peceta, monitor i dopiero potem windowsa i będzie wszystko okej?

Tak na prawdę to nie aktywując go tracisz z tego co pamiętam tylko rzeczy w opcji personalizacji i pojawia się w prawym dolnym rogu na pulpicie informacja, by zrobić aktywację. Prócz tego - możesz cały czas korzystać. Pozostają także aktywatory, ale to już musisz szukać na własną rękę, bo MPC nie wspiera piractwa.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

Opublikowano

Tak na prawdę to nie aktywując go tracisz z tego co pamiętam tylko rzeczy w opcji personalizacji i pojawia się w prawym dolnym rogu na pulpicie informacja, by zrobić aktywację. Prócz tego - możesz cały czas korzystać. Pozostają także aktywatory, ale to już musisz szukać na własną rękę, bo MPC nie wspiera piractwa.

to izi, znajde jakis aktywator do 10 i jak bede mial hajs po kupnie peceta -> monitora to kupie windowsa i wszystko spoko, do tej pory bede na aktywatorze siedzial ;p do zamkniecia i dziekuje za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...