Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wiedźmin 3: Krew i Wino - kusza nie aktywuje przycisków

piotrekceltic81

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

EDIT UWAGA!!! rozwiązałęm problem ale zostawie temat na wszelki wypadek aby jak ktoś szukał pomocy ;)

Witam, gram sobie w Krew i Wino i robie misję poboczną z przeszukiwaniem laboratorium pana Moreau i jest tam takie coś że żeby otworzyć drzwi trzeba strzelić z kuszy w 4 kamienie wystające ze ściany, gdy w nie strzelam to się nic nie dzieje (a jak patrzyłem na yt to ludzie normalnie strzelają i się przejście otwiera), dziwne ponieważ normalnie z kuszy przedtem zabijałem utopce (jeszcze w tej samej sesji) i nie było problemów a teraz przez ten dziwny bug nie mogę przejść poziomu proszę o pomoc

Rozwiązanie : Przyciski nie trzeba wciskać za pomocą kuszy (aczkolwiek powinno się) można je załączyć za pomocą Aardu, trzy co są blisko jest łatwo, ale ten co jest daleko trzeba załączyć tak, że najpierw trzeba wskoczyć na ten wyższy murek po prawej stronie a potem użyć Aardu (jest to trudne ale nie ma innego wyjścia)

Opublikowano

Dodam to, że Wiedźmin 3 jest tak zrobiony, że wszystkie nie trzeba robić właśnie kuszami, mieczami itp. Fizyka jest dobrze zrobiona względem znaków.

I na dodatek czasami można naprawić taki bug poprzez wczytanie ostatniego zapisu gry albo medytacji przez 1h, ale nie musi to pomóc. Restart gry też jest bardzo pomocny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...